Alonso: most jön el a mi időnk!

A hétvégi Szingapúri Nagydíjjal megkezdődik az idei Formula-1-es világbajnokság utolsó harmada. A 2016-ban rengeteget fejlődő McLaren spanyol pilótája szerint a tengerentúli futamok pályái nekik kedveznek majd, így nem kizárt, hogy akár a dobogóig is odaérhetnek majd.

Miután új szabályok lesznek 2017-ben az autókra vonatkozóan, a legtöbb csapat már a jövő évi fejlesztésekre koncentrál, és az idei évet már elengedi, mivel ismét esélyt kapnak arra, hogy ledolgozhassák a Mercedes hatalmas technikai fölényét. Nos, a McLaren biztos nem áll be ebbe a sorba, a wokingiak ugyanis a tengerentúli futamokon folyamatosan fejlesztenek, mert úgy érzik, ezeken a pályákon van esélyük a jó szereplésre. Ráadásul szeretnének akár előrébb is lépni a konstruktőrök versengésében, bár ehhez kisebb csodára lenne szükségük, ugyanis a Force India 57 ponttal áll előttük. Mindenesetre a csapat bejelentette, minden versenyhétvégén felkerül az autókra valamilyen újítás.

„Az év utolsó részében olyan pályák jönnek, melyeken kisebb szerepe lesz a nyers erőnek, így bőven van esélyünk a jó szereplésre, hiszen a mezőny talán két legtapasztaltabb pilótája a miénk” – jelentette ki az Autosport Magazinnak Eric Boullier, a brit istálló versenyigazgatója.

Hasonló véleményen van a csapat kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso is, aki annak idején éppen a hétvégi futam helyszínén, Szingapúrban aratta a Renault kormányánál pályafutása legbotrányosabb futamgyőzelmét. Most is a pontszerzésben reménykedik a spanyol, és úgy véli, az év utolsó harmadában látványos feltámadást mutathat be a McLaren.

„Most jönnek a tengerentúli futamok, és magabiztosak vagyunk, mert ezeken a nekünk fekvő pályákon sok pontot szerezhetünk. A szingapúri egy élvezetes pálya a maga furcsa elrendezésével. Itt olyan autóra van szükséged, ami jól működik a magas leszorítóerős beállításokkal és a lassabb kanyarokban is jó a tapadása. Bizakodó vagyok, szerintem Jensonnal megszerezzük a csapat első dobogóját a Hondával való újabb együttműködés érájában” – nyilatkozta az AS kérdésére Fernando Alonso.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »