Álmosak a kínai tőzsdeindexek

Európában és New Yorkban is erősödtek a vezető tőzsdeindexek csütörtökön, a kínai börzéket azonban negatív hangulat uralta péntek reggel. Újra 8000 dollár közelében a bitcoin, valamivel olcsóbb az olaj. Sok esővel indult a reggel, de délutánra már napsütés várható.

Ázsia piacai vegyes képet mutatnak péntek reggel. A tokiói tőzsde Nikkei mutatója 0,55 százalékot, az Asia Dow 0,34 százalékot erősödött reggel hét óráig. A szingapúri börze indexe 0,67, a mumbai Sensex pedig 0,45 százalékot erősödött. Gyenge napjuk van ugyanakkor a kínai tőzsdéknek: a Hang Seng mutató 0,08 százalékos, a sanghaji tőzsdeindex pedig 0,39 százalékos mínuszban járt reggel hét óra után.

Erősödéssel zártak csütörtökön a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói:

Emelkedéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön:

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 358,80 pontos, 0,94 százalékos emelkedéssel, 38 330,37 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 12,3 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Némileg mérséklődött a vezető olajfajták hordónkénti ára péntek reggelre. A WTI hordójáért 67,03 dollárt, a Brentért 71,96 dollárt kértek. Előbbi így 0,06 százalékkal, utóbbi 0,08 százalékkal lett olcsóbb.

Egy euróért 311,04 forintot, egy dollárért 252,2 forintot, a svájci frankért 262,03 forintot kértek a nemzetközi devizapiacon.

A bitcoint 7808 dolláron jegyezték péntek reggel a MarketWatch szerint, ami 1,05 százalékos erősödés. A kriptopénz árfolyama tegnap kora délután nagyot ugrott, napközben 6800-ról 8000 dollárra nőtt értéke kevesebb mint fél óra alatt.

A makrogazdasági adatok közül ma az építőipar februári termelési adatait közli a Központi Statisztikai Hivatal.

Nyugaton és a középső területeken már délelőtt csökken a felhőzet, ott sok lesz a napsütés, de délután már keleten is egyre kevesebb lesz a felhő. Főként az ország északkeleti harmadán alakulhat ki zápor, zivatar. A délnyugati szél megélénkül, a Dunántúl nyugati, északnyugati felén megerősödik, zivatarok környezetében pedig viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet délután 18 és 24 fok között alakul. Késő estére 13 és 18 fok közé hűl le a levegő az OMSZ előrejelzése szerint.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »