Almási László is ott van a szlovák válogatott keretében

Almási László is ott van a szlovák válogatott keretében

Štefan Tarkovič szövetségi kapitány a Csehországban remek formában játszó Almási Lászlót is behívta a szlovák labdarúgó-válogatott oroszok és horvátok ellen készülő keretébe. Bénes Lászlót azonban ismét mellőzi a tréner.

A szlovák labdarúgó-válogatott október 8-án Kazanyban Oroszországgal, három nappal később pedig Eszéken Horvátországgal játszik vb-selejtezőt. Tarkovič összesen 27 játékost hívott be a keretbe, amelyből ezúttal is hiányzik a Mönchengladbach középpályása, Bénes László, ott van viszont az Ostrava támadója, Almási László, aki debütálhat a válogatottban.

A csallóközi Almási jól sikerült heteket tudhat maga mögött, utóbbi három bajnokiján egyaránt gólt szerzett, csapatával pedig a Plzeň– Slavia–Sparta hármas mögött a 4. helyen áll a bajnokságban. „Jól megy neki Csehországban, nekünk pedig egy klasszikus kilencesre volt szükségünk, akinek olyan a testfelépítése, mint az övéˮ – mondta Tarkovič Almásiról. 

A szövetségi kapitány meghívót küldött a Napoli középpályásának, Stanislav Lobotkának is, aki bár formába rendült a szezon elején, de szeptember 11-én megsérült és azóta nem lépett pályára. „A szeptemberi vb-selejtezők után szerettük volna megőrizni a folyamatosságot, hiszen akkor jó színvonalú mérkőzéseket játszottunk. Abból a keretből csak sérülés miatt kerültek ki néhányan. Lobotka állapotát még megvizsgáljuk a gyülekezőnˮ – érvelt Tarkovič, aki hozzátette: azért hívott be összesen 27 játékost, mert a koronavírus-járvány súlyosbodik, és ezáltal nehezebb lenne utólag feltölteni a keretet.

Hírdetés

A behívottak között ismét ott van a spanyol másodosztályú Oviedóban kevés játéklehetőséget kapó Erik Jirka, valamint az MLS-ben focizó Albert Rusnák, aki legutóbb márciusban szerepelt a névsorban. A keretbe behívott négy kapus közül egyedül a Piast Gliwice hálóőre, František Plach véd rendszeresen, de az utóbbi hetekben kevés játéklehetőséget kapott klubjában Peter Pekarík, Patrik Hrošovský és David Strelec is.

Kisebb meglepetésre csak a tartalékok között kapott helyet Róbert Mak, a Ferencváros támadója, akivel Tarkovič eddig rendszeresen számolt.

A szlovákok a vb-selejtezőcsoport 3. helyén állnak 9 ponttal, hátrányuk az éllovas horvátok és az oroszok mögött 4 pont. A katari vb-re a csoport első helyezettje jut ki, a másodikra pótselejtező vár. „Bízom benne, hogy a játékosok mindent elkövetnek, hogy harcban maradjunk a kijutásért ezután a két mérkőzés után. Az oroszokat legyőztük márciusban, de nem hiszem, hogy emiatt félnének tőlünk. Minden mérkőzés más, az októberi időszak számunkra döntő jelentőségű lesz.ˮ

(TASR, lz)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »