Álmából fölkeltették, ütötték, agyonszúrták – vádemelés a gyilkosok ellen

Vádat emeltek két férfi és egy nő ellen halálos késelés miatt Pest megyében – tudatta a főügyészség közleményben csütörtökön az MTI-vel.

Hírdetés

A vádirat szerint a bűncselekmény italozó életmódot folytató férfi sértettje a női elkövető érdi házában lakott, szívességi lakáshasználóként. Tavaly augusztusban a nő és két férfi társa megegyezett abban, hogy a sértettet kiteszik a házból.
   
A két férfi levette felső ruházatát, hogy ne legyen véres, majd bement a súlyosan ittas, alvó sértetthez. Egyikük ököllel, több alkalommal megütötte a sértettet, közben a másik magához vett egy a szobában talált, huszonhárom centiméter pengehosszúságú kést. Miután az éppen magához térő sértett védekezni próbált, az egyik elkövető tizenegyszer megszúrta.
   
A sértett néhány percen belül meghalt, a két férfi elmenekült.
   
A cselekmény kitervelésében részt vevő nő másnap értesítette a hatóságokat.
   
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság néhány napon belül elfogta az elkövetőket. A Pest Megyei Főügyészség a két férfi ellen különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés, míg a nő ellen súlyos testi sértés előkészületének vétsége miatt emelt vádat.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »