"Állítsuk meg a szeparatistákat! – óriásplakátokkal szítják tovább a magyargyűlöletet Kárpátalján a hoholok

"Állítsuk meg a szeparatistákat! – óriásplakátokkal szítják tovább a magyargyűlöletet Kárpátalján a hoholok

"Állítsuk meg a szeparatistákat" felirattal és a kárpátaljai magyar közösség vezetőinek neveivel, valamint fényképeivel jelentek meg óriásplakátok szombat reggelre a főutak mellett Ungvár, Munkács és Beregszász körzetében.

A fehér alapú, ukrán nyelvű óriásplakátokon Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke, az ukrán parlament képviselője, Barta József, a KMKSZ alelnöke, a Kárpátalja megyei tanács (közgyűlés) első elnökhelyettese és Orosz Ildikó, a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség (KMPSZ) elnöke, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola rektora, megyei tanácsi képviselő fotói láthatók a nevükkel együtt.

Azt hittük, hogy ennél lejjebb már nincs – fogalmazott közösségi oldalán a fenti képet megosztó dr. Zubánics László, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) elnöke. Mint írta:

Aktivistáink Kárpátalja számos településéről értesítettek bennünket arról, hogy ma hajnalban egy újabb magyarellenes gyűlöletkampány keretében "Állítsuk meg a szeparatistákat!" felirattal kárpátaljai magyar politikusat/közéleti személyiségeket ábrázoló óriásplakátok kerültek kihelyezésre. A közösségi médiában megkezdődött hangulatkeltés, majd a Mirotvorev oldalán megjelenő "kilövési lista" után azt gondolhattuk, hogy ennél lejjebb már nincs… Úgy tűnik tévedtünk, hiszen egyelőre ismeretlen tettesek (illetve megrendelők) gyakorlatilag célkeresztet tűztek ki a magyarság három közszereplőjének homlokára.

A Kristályéjszakára történő, egyébként elhibázott és téves utalás után Zubánics úgy fogalmaz: egy demokratikus berendezkedésű, európai értékeket valló, az Európai Unióba tartó ország hivatalos szerveinek azonnal cselekedniük kell ezeknek a plakátoknak az eltávolítása, illetve megrendelőinek a példás megbüntetése érdekében!

Mi pedig várjuk a civilizált ukrán barátaink és az EU – más ügyekben igen hangos – felháborodását. Csak ne kelljen addig fél lábon állni…

Hírdetés

Az országos és kárpátaljai ukrán médiában hónapok óta heves magyarellenes kampány folyik, de a mostani az első eset, amikor közterületen jelenik meg magyarellenes uszítás.

(Kuruc.info – MTI nyomán)

"Mostantól Magyarország semmit sem tehet Kárpátalján anélkül, hogy arról tájékoztatná az ukrán kormányt"

A munkácsi vár nácifasiszta turulja is az ukránellenes Magyarország mellé állt, így hát mennie kell

Kárpátaljai üldöztetés: vezető beosztású magyarok mondanak fel, több százan követhetik a példájukat

Szijjártó: kormányzati-titkosszolgálati források alapján listázzák a kárpátaljai magyarokat

"Megoldási javaslat": a magyarokat elűzni, a helyükre ukránokat telepíteni, Kárpátalja-kérdés rendezve!

Civilizált ukrán barátaink nemkívánatos személlyé nyilvánították a beregszászi magyar konzult


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »