Állítólag jobban van a Liverpool egykori sztárja

Állítólag jobban van a Liverpool egykori sztárja

Rigobert Song október elején kapott agyvérzést. Halálhírének terjesztőire akadt ki egykori csapattársa.

Amint arról október 3-án beszámoltunk, Rigobert Songnak, a Liverpool és a kameruni válogatott korábbi hátvédjének agyvérzése volt, a negyvenéves exfocista kómában is feküdt.

A kameruni válogatottal négy vb-n is részt vevő Songot október 4-én, kedden ébresztették fel a kómából az akkori hírek szerint. Ezt követően a Liverpoolon kívül a francia Metzben és a török Galatasarayban is megfordult egykori hátvédet Párizsba szállították Kamerun fővárosából, Yaoundéból, hogy jobb ellátást kaphasson.

A múlt hét második felében mégis felröppent a hír az African News Today híradása nyomán, hogy Song elhunyt. A mainstream média másképp számolt be a dologról, a francia L’Équipe is megírta, múlt hét második felében, hogy a csádi szövetségi kapitány jobban van.

Nem szabad mindent elhinni

Patrick Mboma, a kameruni válogatott korábbi kapusa is kiakadt az álhírterjesztőkre. A kameruni Le Jour napilapnak nyilatkozva felháborodott az együttérzés teljes hiányán, miközben barátja az életéért küzdött – írja a Cameroon-Info.net. Szerinte nem szabad mindent elhinni, amit a közösségi médiában írnak.

Egyébként úgy véli, nem volt a legjobb megoldás Song jövője szempontjából, hogy Franciaországba szállították, szerinte az lett volna a legjobb, ha minél hamarabb megoperálják. Kijelentette:

„Szomorú vagyok, mert Rigobert Song egy fiatal ember, aki teljesen egészségesnek tűnt, akivel sok közös emlékem van, és aki egy boldog ember volt, örökké mosolygott. Remélhetőleg sikeres lesz a rehabilitációja, de most várnunk kell, hogy a tudomány elvégezze munkáját.”

Jobban van

Ezzel kapcsolatban egyébként jó hírek érkeztek a kameruni válogatott háza tájáról. A csapat ugyanis meglátogatta hét elején – a franciaországi nagykövet, a sportminiszter és a kameruni szövetség elnöke társaságában – Songot, aki „minden egyes perccel jobban lesz” – írja a Kop Talk.

Song egyébként 137 alkalommal szerepelt a kameruni válogatottban, a Liverpoolnál 1999–2000-ben 38 meccsen lépett pályára.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »