Állítólag fegyverraktárat céloztak az oroszok

Állítólag fegyverraktárat céloztak az oroszok

Ukrajnában még körülbelül 40 embert keresnek a kremencsuki bevásárlóközpontot ért orosz rakétacsapás óta. A hétfői támadásnak eddig legkevesebb 20 halottja és 60 sérültje van.

A plázában sokan voltak, de többségüknek sikerült elmenekülniük.

– mondta el egyikük.

Ukrajna állami terrorizmussal vádolta meg Oroszországot és megmutatta a sajtónak a 11 méter hosszú és több mint 5 tonnás rakéta maradványait.

Hírdetés

Denisz Monasztirszkij ukrán belügyminiszter azt mondta, semmiféle katonai célú eszköz nem volt a közeli hangárban. Moszkva ugyanis azt állítja, hogy nem a bevásárlóközpontot támadták, hanem a szomszédos gyárat, ahol az ukránok fegyvereket tároltak.

“Egy raktárat bombáztunk, ahol amerikai és európai fegyvereket és lőszereket tároltak. Azok robbantak fel és gyújtották fel a bevásárlóközpontot. Minél több fegyvert szállít a Nyugat Ukrajnának, annál tovább tart a konfliktus, és a civilek szenvedése”

– hibáztatta az Ukrajnát támogató országokat Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.

Helyszíni jelentések szerint a kelet-ukrajnai Liszicsanszkban 8 ember esett áldozatul egy orosz bombázásnak, amelynek 21 sebesültje is van. Donbászból folytatják a lakosság kimenekítését.

Euronews


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »