Állatkerttel gazdagodott Kolozsvár környéke

Állatkerttel gazdagodott Kolozsvár környéke

Állatkerti rangot kapott a Kolozsvár melletti Csürülye községhez tartozó Szelicsén létesült tízhektáros vadaspark. Már számos állatnak ad otthont a létesítmény, de tavasszal újabb lakókkal gazdagodik – áll a Kolozsvári Rádió honlapján.

10960469_913255848709249_9170743219264708045_o_b

Wilhelm Dietrich, a Moara de Vânt (Szélmalom) nevű létesítmény igazgatója 2009 óta 400 ezer eurót fektetett be a földterület és az állatok megvásárlásába, illetve azok fenntartására, ugyanis az állatkertet az európai szabványok szerint alkotta meg. Az akkreditációval egy időben Wilhelm Dietrich más állatkertekkel lépett kapcsolatba annak érdekében, hogy lakókat cseréljenek. Ennek köszönhetően tavasszal egy kengurupár fog Kolozsvárra érkezni a temesvári állatkertből.

Nemsokára egy madárház építését is befejezik, amelybe egzotikus madarakat költöztetnek, valamint télen a nyulak is itt húzódhatnak meg. Más romániai állatkertekkel szemben a kolozsvári létesítmény lakóinak nagy részét etethetik és meg is simogathatják a látogatók. A Szélmalomba való belépéskor már a vadaspark 2009-es megnyitása óta kukoricás és sárgarépás vedrek vásárolhatók az állatok etetésére, az állateledellel teli vedrek továbbra is kaphatók lesznek.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »