Állandóan pénzhiányról papol, most mégis plakátkampányba kezd Karácsony

Plakátkampányba kezdett a fővárosi baloldal. Elmondásuk alapján arra akarják felhívni a figyelmet, hogy véleményük szerint alapvető közszolgáltatások kerülhetnek bajba – hangzott el a Kossuth Rádió Ütköző című műsorában, ahol Palóc Andrét, a Századvég vezető elemzőjét, Deák Dánielt, a XXI. Század Intézet vezető elemzőjét kérdezték a témáról.

A fővárosi vezetés hosszú ideje kritizálja a kormányt és panaszkodik, hogy nincsenek elegendő források, ezzel előre próbálja magyarázni a később feltételezhetően fennálló hiányosságokat – fogalmazott Palóc André, a Századvég vezető elemzője.

A tények azonban azt mutatják, hogy a főváros továbbra is kivételezett helyzetben van az állami költségvetés tekintetében, valamint egyértelműen nyertese lesz az önkormányzatoknak normatív alapon járó támogatások növelésének.

A kormányzat egyébként az eddig vállalt beruházástámogató intézkedéseit is fenntartja, például a 3-as metró esetében is kap állami támogatást a fővárosi önkormányzat – emelte ki Palóc André.

Hírdetés

Színtiszta pártpolitikai kampány folyik, az ellenzéki szereplők 2019 október óta mondják, hogy Budapestre egyfajta hídfőállásként tekintenek, és az itt folytatott politikai kampánnyal, illetve a kormány és a főváros közötti ellentét kiélezésével akarnak 2022-ben kampányolni – ezt már Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője mondta.

Tájékoztató kampánynak nevezik, holott egyértelműen egy pártpolitikai kampányról van szó, Karácsony Gergely építi fel az országgyűlési választási kampányban használandó elemeket, hiszen azt akarják üzenni, hogy a „csúnya, gonosz kormány” ellehetetleníti az ellenzéki vezetésű önkormányzatokat.

A kormány hiába dolgoz ki több tízmilliárdos fejlesztési javaslatokat a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában, a városvezetés részéről nem érkezik reakció, hiszen a baloldal politikai célja, hogy ellentéteket szítsanak és ezeket élezzék.

Deák Dániel úgy látja: Ez a fajta hozzáállás visszafelé is elsülhet, hiszen teljesítmény nélkül, eredmények nélkül Karácsony Gergely sem tud sikeres ellenzéki kampányt folytatni.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »