Államtitkárt megvesztegetni nem kell, félnetek jó lesz

Államtitkárt megvesztegetni nem kell, félnetek jó lesz

Úgy tűnik működik a szlovák kormány korrupcióellenes immunrendszere. Kiderült ugyanis, hogy miután két férfi megpróbálta megvesztegetni Martin Feckót, a földművelési és vidékfejlesztési minisztérium államtitkárát, az annak rendje s módja szerint jelentette is őket a hatóságoknak. Az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője, Michal Slivka szerint Fecko mindenben együttműködött a rendőrséggel, a két férfit a napokban le is tartóztatták.

A két férfi a rendőrség információi szerint az államtitkár által “megtolt” projekt értékének öt százalékát, esetleg hatvanezer eurót ajánlotta fel Feckónak – írja a TASR.

Hírdetés

Kiderült az is, hogy egy a Mezőgazdasági Minőségvizsgáló és Ellenőrzési Intézet (ÚKSÚP) egyik projektjéről van szó, amelyben összesen másfél milliót osztanak majd szét. 

A NAKA szerdán több akciót is végrehajtott Pozsonyban, ezek közül egy vagy több is az államtitkár megvesztegetésével kapcsolatos – írja a TASR, hozzátéve, a nyomozók több irodahelyiséget is átkutattak, két személyt pedig őrizetbe vettek. Peter Ch. és Miroslav S. komoly börtönbüntetéssel néz szembe, megvesztegetésért öttől tizenkettő, bűncselekményből származó bevétel legalizálásáért (értsd: pénzmosás) héttől tizenkét évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti őket.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »