Állami támogatásból épülhet 121 bolt kistelepüléseken

Állami támogatásból épülhet 121 bolt kistelepüléseken

Csaknem 32 ezer ember lakhelyén, összesen 121 településen épülhet kisbolt az ehhez támogatást kínáló pályázat nyomán – írja a hvg.hu, a Blokk.com-ra hivatkozva.

Azonban a kormány komoly feltételekhez köti a támogatást, amihez tartozik egy arculati kiskönyv is, amely hasonlóan a dohányboltokhoz megszabja, hogy nézzen ki az üzlet. 

Hírdetés

A legkisebb lélekszámú falu, ahol bolt nyílhat a támogatásnak köszönhetően, Megyer, itt 34-en élnek, a száz alatti lélekszámú települések közül összesen 15 kapott a pályázati pénzből. A boltok fele pedig 200 fő alatti falvakban nyílik – írja a lap.

A pályázati forrás 45 milliárd forint, amiből 121 boltra 5,6 milliárdot fordítanak, ami azt jelenti, hogy egy üzlet nyitására 50 milliót szán a kormány. A boltok a napi fogyasztási cikkek és alapvető élelmiszerek mellett vény nélkül kapható gyógyszereket is forgalmazhatnak, végezhetnek postai szolgáltatást, de árulhatnak lottót, sorsjegyeket is.

A KSH friss adatai szerint 2020 végén 116 ezer kiskereskedelmi egység működött Magyarországon, ami négyezerrel kevesebb, mint egy évvel korábban.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »