Állami kitüntetéseket adott át Varga Mihály

Állami kitüntetéseket adott át Varga Mihály

Az elismerések nagyrabecsülésünket fejezik ki mindazoknak, akik Magyarország érdekében lelkiismeretes, kimagasló színvonalú és eredményes munkát végeznek.

Így fogalmazott Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából adományozott állami kitüntetések átadásán.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a tárca vezetője elmondta: a díjazottak olyan teljesítmény nyújtanak, amely túlmutat a mindennapokon, amely példaként állítható mindenki elé.

A nemzetgazdasági miniszter köszöntőjében kiemelte: a magyar államalapítás ünnepe egyszerre jelenti számunkra nemzetté válásunkat és összetartozásunkat, keresztény gyökereinket, kapcsolódásunkat Európához, de a független és önálló államhoz való ragaszkodásunkat is. Ezeréves történelmünk alatt megélt győzelmeink és kudarcaink, helytállásunk és küzdelmeink, a szabadságunkhoz való ragaszkodásunk és a mindig újrakezdés képessége tesz bennünket a XXI. században is magyar nemzetté – fogalmazott a miniszter a tárca közleménye szerint.

Varga Mihály Áder János köztársasági elnök megbízásából a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést adott át Palkovics Imrének, a Munkástanácsok Országos Szövetsége elnökének.

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata elismerésben részesült Deák Miklósné, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási főosztályának nyugalmazott vezetője, Hirth Ferenc, a pécsi Kontakt-Elektro Ipari, Kereskedelmi Kft. ügyvezetője, Modláné Görgényi Ildikó, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal nyugalmazott főigazgató-helyettese, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet volt főigazgatója.

A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata elismerést Álmosdi Árpád építész, a szolnoki Ártér Építész Műterem Kft. tervezője, Fekete Tibor, a Coop Szolnok Kereskedelmi Zrt. vezérigazgató-helyettese, Kocsis Árpád, a Budapesti Sportiroda Kft. ügyvezető versenyigazgatója, Kocsis István Iván, a Miskolci Görögkatolikus Egyházmegye emődi szervezőlelkészségének lelkésze, Mezei János, a Co-Op Star Kereskedelmi Zrt. kereskedelmi igazgatója, Molnár Lajos Milán, a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Riczkó Eleonóra, a kecskeméti Áfeosz Kereskedelmi, Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium igazgatója kapott.

A Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést Czecze József nyugalmazott rendőr alezredes, helytörténész, Emőd hagyományainak kutatója vette át a minisztertől.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »