Államfőválasztás 2019: Róbert Bezák és Milan Kňažko is támogatja az első hivatalos jelöltet

Államfőválasztás 2019: Róbert Bezák és Milan Kňažko is támogatja az első hivatalos jelöltet

2019 tavaszán államfőt választ Szlovákia. Egészen a mai napig csupán néhány, a kulisszák mögött felröppenő névről számolhattunk be a potenciális elnökjelöltek kapcsán. Felmerült többek között a jelenlegi államfő, Andrej Kiska, Bugár Béla most-hidas politikus, valamint Štefan Harabin legfelsőbb bíró neve is.

Hétfő délelőtt sajtótájékoztatón jelentette be a ma már nem létező ANO politikai párt egykori képviselője, a Prvá stavebná sporiteľňa egykori elnöke, Imrich Béreš, hogy indul a 2019-es elnökválasztáson. Ezzel ő lett az első hivatalos jelölt.

Béreš sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a politikai pártoktól elhatárolódva, saját vagyonából finanszírozva fogja gyűjteni a támogató aláírásokat országszerte. Béreš azt is kiemelte, hogy a petíciós bizottság tagjai Róbert Bezák és Milan Kňažko – ők a sajtótájékoztatón Béreš kérésére nem vettek részt személyesen.

Az államfőjelölt külön kitért arra, hogy a személyét érintő medializált információkat, miszerint volt feleségét 2003-ban bántalmazta volna, nem igazak, ezzel kapcsolatban, jó hírének megsértése miatt jogi úton fog intézkedni. Béreš arra is felhívta a figyelmet, hogy volt felesége nyilatkozatban már elismerte, hogy nem érte őt támadás, ezzel tehát lezártnak tekinti az ügyet.

Béreš a sajtó kérdésére elmondta, hogy egyelőre még nincs kampánystábja, mivel még csak az indulásához szükséges támogató aláírások gyűjtését jelentette be.

Körkép.sk

Nyitókép: hnonline.sk/archív

Kapcsolódó tartalom:


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »