Allahu Akbar kiáltások közepette tapossák a lelőtt orosz helikopter katonájának holttestét a NYUGAT-BARÁT LÁZADÓK

Hihetetlen embertelenségről árulkodó felvételek kerültek elő Szíriából, nem sokkal azután, hogy lelőttek egy orosz katonai heikoptert, amely az orosz fél szerint humanitárius segítséget vitt Aleppóba és onnan tartott visszafelé a bázisra. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns szervezet szerint a helikoptert felkelők lőtték le.

Magyar Menedék - Ősmagyar

Lelőttek egy orosz Mi-8-as típusú katonai szállító helikoptert hétfőn a szíriai Idlíb tartományban, a fedélzeten háromfős személyzet és két katonatiszt tartózkodott. Sorsuk egyelőre ismeretlen, utánuk kutatást indítottak – közölte az orosz védelmi minisztérium korábban.

Néhány órával az eset után máris videó jelent meg az interneten az orosz helikopter állítólagos roncsáról. A felvételen a roncs körül gyülekezőket lehetett látni, egy állókép pedig embereket mutatott, amint a pilótát kihúzzák. Egy másik felvétel egy orosz jogosítványt, egy keresztény amulettet és egy katonai igazolványt

Az incidens az után történt, hogy szíriai felkelők átfogó támadást indítottak vasárnap hajnalban a szíriai hadsereg által körülzárt Aleppó délnyugati, a kormányerők kezén lévő részei ellen.

Ennek a hadműveletnek a célja, hogy újraélesszék az ellátási útvonalakat a város felkelők uralta keleti negyedei felé, miután a kormánycsapatok a múlt héten szorosabbra fűzték az ostromgyűrűt, és teljesen elvágták ezeket a kerületeket a külvilágtól. A lázadók katonai parancsnoksága bejelentette, hogy sikerült elfoglalniuk a hadsereg állásait, a kormányerők viszont azt közölték, hogy visszaszorították előrenyomulásukat.

Moszkva és Damaszkusz erői július 28-tól közösen humanitárius folyosókat nyitottak az ostrom alatt álló Aleppó körül a felkelők ellenőrizte negyedekben élő civil lakosság, továbbá a magukat megadó harcosok életének megóvása céljából. Eddig négy ilyen útvonal él, amelyek mentén a civil lakosoknak humanitárius segélyt – élelmiszert, gyógyszereket és egyéb szükségleti cikkeket – helyeztek el.

A hétfőn lelőtt Mi-8-as már a harmadik veszteséglistára került orosz helikopter Szíriában: Moszkva korábban 2015. november 24-én egy Mi-8AMTS, illetve 2016. április 12-ére virradóan Homsz térségében egy Mi-28H típusú csapásmérő helikoptert vesztett el. Hivatalos adatok szerint eddig összesen 18 orosz katona vesztette életét Szíriában.

blikk


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »