Allahra bízza a népesedést az elnök

Allahra bízza a népesedést az elnök

Allahra bízza a népesedést Törökország elnöke. Recep Tayyip Erdogan szerint a gyermekvállalás nem más, mint befektetés a jövőbe.

Törökországban nem vezetik be az államilag befolyásolt családtervezést, minden úgy lesz, ahogy Allah akarja – így foglalt állást a török elnök, aki felszólította a muszlimokat, hogy vállaljanak minél több gyermeket. „Világosan megmondtam, hogy megsokszorozzuk a leszármazottaink számát. Máshol népesedési tervekről és születésszabályozásról beszélnek. A muszlim családok nem közelíthetik így meg a kérdést. Mi követjük Allah és szeretett prófétánk útját és tanácsait” – jelentette ki Erdogan.

A török elnök ellenzi a fogamzásgátlást. „Szabályozás nélküli születést várunk a leendő anyáktól, főleg a jól felkészült leendő anyáktól. Ezzel a jövőnkbe ruházunk be, amely megerősíti a nemzet növekedését” – tette hozzá Erdogan.

Feminista és ellenzéki csoportok bírálták Erdogant azért, hogy elutasítja a női egyenjogúságról szóló nyugati elveket. A török elnök lánya a közelmúltban egy hadiipari mérnökhöz ment feleségül. Mindketten amerikai egyetemeken tanultak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »