Áll a kormánybál, az SaS megint nem vesz részt a koalíciós tanács ülésein

Az SaS ismét úgy döntött, Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter folyamatos támadásai miatt nem vesz részt a koalíciós tanács ülésein – tájékoztatott Ondrej Šprlák, a párt szóvivője.

A párt így reagált Matovič kijelentéseire, miszerint az SaS-nek az ellenzékkel kellene vitatkoznia. Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök kedden (június 21.) beszélt arról, hogy a párt ismét részt vesz a koalíciós tanács ülésein.

Az SaS tagadta, hogy tárgyalt volna az ellenzékkel az államfő megjegyzéseiről szóló szavazásról. „Igor Matovič támadásai azonban folytatódnak, ezért ismét megtagadjuk a koalíciós tanácsok ülésein való részvételt. Igor Matovič folyamatosan hazudik, és mindezt azután, hogy a képviselői a fasisztákkal együtt letörték az elnöki vétót” – jelentette ki a párt.

Matovič a szerdai sajtótájékoztatón azt mondta, eredetileg az OĽaNO képviselői klubjának mintegy tíz tagja akarta megszavazni az elnök inflációellenes támogatással kapcsolatos megjegyzéseit, de aztán megtudták, hogy az SaS „összeesküdött” a „fasisztákkal”, a Smer-SD-vel és a Hlas-SD független képviselőivel. Matovič szerint emiatt változtatták meg a döntésüket.

Hírdetés

Arra a kérdésre, hogyan akarnak koalíciós partner nélkül tovább kormányozni, Matovič azt válaszolta, az OĽaNO felelősségteljesen viselkedik, nem duzzog, nem veri földhöz magát, csak az SaS vétóz folyamatosan.

Azt, hogy az ellenzékkel tárgyalnának, Juraj Šeliga, a Za ľudí parlamenti képviselője is visszautasítja, aki a szavazáson támogatta az elnök megjegyzéseit.

„Nem folytattam semmiféle tárgyalást az ellenzékkel az elnöki megjegyzésekről, és nem tudok semmiféle összeesküvésről. Épp ellenkezőleg, meggyőztem kollégáimat az OĽaNO-ban, hogy tartsák tiszteletben az elnöki vétót, és ne kockáztassák, hogy az emberek nem kapnak semmit” – írta a közösségi hálón.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »