Alkoholra megy el a legtöbb húsvétkor

Alkoholra megy el a legtöbb húsvétkor

Itthon másodszor munkaszüneti nap a nagypéntek. A boltok az éjjel-nappalik kivételével mind zárva tartanak, ám a húsvéti programok már elkezdődtek.

„Ilyenkor mindig jó felhívni a fogyasztók figyelmét, hogy mire figyeljenek, akár élelmiszer-vásárlás során, akár mondjuk, hogyha ajándékozás történik vagy bármilyen más vásárlás a műszaki termékek vagy egyéb cikk tekintetében. A legfontosabb tudnivalók, és jó, ha tudják a fogyasztók, ha bármiféle gond, probléma van, akkor minden esetben az eladóval, a szolgáltatóval kell a vitát megkísérelni rendezni” – így Baranovszky György, a szövetség ügyvezető elnöke.

Hírdetés

A KSH adatai szerint idén átlagosan fejenként 1200 forintot költenek a magyarok sonkára és a különböző felvágottakra, tojásból 15 darab fogy el a húsvéti időszak alatt. A legtöbb alkoholra megy el, átlagosan több mint 1200 forint.

Bár a boltok zárva voltak, a húsvéti programok még csak most kezdődnek. Budapesten húsvéti vásárt is rendeztek, volt, ahol idén festett strucctojást is lehetett kapni.

A belvárosi piacot többségében külföldiek látogatták. „Nagyon tetszenek a kézműves termékek, és nagyon kedves ez az egész rendezvény, sok az ember, és az egésznek a hangulata nagyon-nagyon kellemes” – mondta egy turista.

A nagyobb áruházak többsége szombaton kinyit majd, ám utána két napig az éjjel-nappali boltok kivételével ismét zárva tartanak az üzletek húsvét alatt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »