Alkalmatlan alkalmatlant alkalmaz – avagy ilyen a világ

Alkalmatlan alkalmatlant alkalmaz – avagy ilyen a világ

„A suszter maradjon a kaptafájánál” – hangzik a közmondás. Csakhogy lehet, hogy ott tartunk, lassan már se suszter, se kaptafa nem lesz? Nos, nem tudom, de azt igen, hogy akármerre is nézünk szét szerte a világban, benne hazánkban, alig van olyan ember, aki tényleg azt teszi, amihez ért.

Magyar Menedék - Sitchin

Aki beszélni tud, politikusnak, aki imádkozni, teológusnak, aki labdába rúgni, focistának képzeli már magát, mondhatnók. Aki elhiszi, hogy Jézus is magyarul beszélt, másról sem szól, mint erről. Monomániásként más témája sincs, ezzel hengerli le még a vasárnap délutáni teazsúron is – ha még egyáltalán van ilyen – szájtáti hallgatóit. Holott valaha cukrászmester volt, de vagy beleunt, vagy – úgymond – a „Hivatal” kikészítette, mint most Illés bácsit.

Úgy tűnik, nem vagyok egyedül a felismeréssel, azzal, hogy Orwellt idéző világunkban vagy az számít „természetes”-nek, ha 1. senki semmihez nem ért igazán, de ezt ügyesen látszik palástolni, 2. vagy véletlenül sem azt teszi, amihez netán még ért. Alkalmatlan alkalmatlant alkalmaz (AAA) és hülye hülyét hülyít (HHH). Domonkos László írja (Buonarroti Széklábfaragó Rt. Magyar Hírlap, május 21.):

„Az egykori fizikatanár őstörténettel foglalkozik, a valamikori sportoló műsort vezet, a valaha volt óvónő könyvkiadót működtet, a korábbi műszaki ellenőr most autókereskedő. Mintha minden és mindenki összeesküdött volna, hogy a „suszter maradjon a kaptafánál” ősi igazságát esztelen jakobinus dühvel nemcsak félrerúgja, de örökre meg is semmisítse, sőt, még az emlékét, még az írmagját is kiirtsa. Minden lehet mindenkiből…”

Igen. És az ilyen AAA- és HHH-típusú társadalomban abból, aki felhívja a néhai fizikatanár figyelmét önmaga szerint zseniális őstörténete elemi tévedéseire, egyből „gonosz mumus” lesz, aki ahelyett, hogy maga is a rejtett, netán tiltott, de bombabiztos ismereteket hirdetné, csak a „hivatalos hazugságok”-at szajkózza. A bölcsek köve van annál, aki csak sejti, mikor térünk vissza a jó útra, mikor nyeri vissza régi polgárjogát a fentebbi közmondás…


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »