Aljas dol­got mű­velt egy 47 éves cigány nő a ma­gyar nyug­dí­jas­sal Nóg­rád­ban

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nagyobb értékre, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 47 éves bátonyterenyei “lakos” ellen. A nyomozás adatai alapján a nő október 11-én 12 óra 30 perckor Salgótarján városközpontjában megszólított egy magyar időskorút, akinek gyapjúból készült ágyneműgarnitúrát kínált megvásárlásra.

A nyugdíjas a gyanúsított ajánlatát elfogadta, majd együtt a sértett salgótarjáni lakására mentek, ahol egy garnitúra ágyneműt kifizetett. A gyanúsított – miután meglátta a pénz rejtekhelyét – a sértett figyelmetlenségét kihasználva a megmaradt nagy összegű megtakarítását ellopta.

Hírdetés

A cigány nő megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy eddig ismeretlen társával pár nappal később ismét megjelent a sértettnél, majd a figyelmét elterelték és a nyugdíját, valamint további nagy összegű készpénzét eltulajdonították.

A rendőrök a nőt 29-én elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, előterjesztést tettek letartóztatására, melyet a bíróság szerdán elrendelt. A nő társának felkutatása folyamatban van.

A hatóság vizsgálja azt is, hogy a cigány nő további hasonló jellegű bűncselekmények elkövetésével összefüggésbe hozható-e.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »