Alina Gorghiu: a PNL Dacian Cioloș kiváltságos partnere

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) Dacian Cioloş miniszterelnök “kiváltságos partnere” – véli az alakulat elnöke, Alina Gorghiu, aki szerint mielőbb egyeztetniük kell a miniszterelnökkel az esetleges közös kormányzásról.

“Meggyőződésem, hogy a közeljövőben tárgyalnunk kell közös projektjeinkről, egy esetleges közös kormányzásról, a kormányfő platformjáról és a PNL kormányprogramjáról. (…) Dacian Cioloş nem az a személy, aki elzárkózik elefántcsont tornyába, aki ne ülne le tárgyalni a liberálisok vagy más politikai párt képviselőivel. Én úgy gondolom, hogy a PNL a miniszterelnök kiváltságos partnere” – nyilatkozta Alina Gorghiu a B1 TV-nek adott interjúban.

A liberálisok elnöke hozzátette, az általa képviselt alakulat önként vállalta fel Dacian Cioloş támogatását a kormányfői tisztségben a parlamenti választások után is, mert ezt tartja az egyetlen “decens, civilizált és egyensúlyt biztosító” megoldásnak az ország számára. Hozzátette, nem egyeztettek erről előzőleg Klaus Johannisszal.

“Arról, amit politikai alapon döntünk, nem tárgyalunk az államfővel. Ő egyébként sem foglalkozik a pártok kispolitikájával” – fogalmazott Alina Gorghiu. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »