Alig van olyan ember Ukrajnában, aki elégedett Porosenko munkájával

Erről tanúskodnak a Szófia közvélemény-kutató központ által elvégzett felmérés eredményei.

Az ukránok 47,7 százaléka kategorikusan negatívan értékeli Petro Porosenko ukrán elnök munkáját, 27,6 százalék inkább negatívan, mint pozitívan, 17,8 százalék pedig inkább pozitívan értékeli az államfő tevékenységét. A válaszadók mindössze 2,6 százaléka elégedett Porosenko munkájával. A megkérdezettek 4,3 százaléka nem tudott válaszolnia a kérdésre.

Volodimir Hrojszman ukrán miniszterelnök munkáját 46,5 százalék kategorikusan negatívan értékeli, 23,9 százalék inkább nem helyesli, mint igen, 1,9 százalék teljes mértékben helyesli, 16,2 százalék inkább helyesli, mint nem a kormányfő munkáját. 11,5 százalék nem tudott választ adni a kérdésre.

A közvélemény-kutatás eredményei azt mutatják, hogy a megkérdezettek 42,4 százalék úgy gondolja, hogy Ukrajna helytelen irány felé sodródik, 33,6 százalék szerint inkább helytelen, mint helyes irányba halad, 1,9 százalék szerint természetesen a helyes irányba halad az ukrán állam,  15,7 százalék szerint pedig inkább a helyes irány felé halad, mint nem. A megkérdezettek 6,4 százaléka nem tudta mit válaszoljon a kérdésre.

A közvélemény-kutatást június 29 és július 8 között végezték el az ország különböző területein, kivéve a Krím-félszigetet, valamint az Ukrajna által nem kontrollált kelet-ukrajnai területeket. A kutatásban 2001 megkérdezett személy fejtette ki véleményét – írja a Korrespondent.net.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Petro Porosenko, Volodimir Hrojszman, közvélemény-kutatás, felmérés, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »