Alig egy napig húzta Máramarossziget magyar neve a helységnévtáblán

Kedden helyezték ki Máramarossziget városának bejáratához a magyar megnevezést is tartalmazó kétnyelvű helységnévtáblát, de a város magyar neve szerdára már el is tűnt róla, számolt be a hírről a Máramarosi Hírmondó. A portál állítása szerint a magyar feliratot ismeretlen tettes távolíthatta el a tábláról. Egyik olvasónk jelezte, hogy a város összes helységtáblájáról eltűnt a magyar a felirat. Béres István az RMDSZ helyi elnöke azt nyilatkozta, hogy az ügyben ismeretlen tettes ellen tesznek feljelentést a rendőrségen.

MĂĄramarossziget helysĂŠgnĂŠvtĂĄblĂĄja kedden FotĂł: TĂśrtĂŠnelmi MĂĄramaros RMDSZ Facebook-oldalaMĂĄramarossziget helysĂŠgnĂŠvtĂĄblĂĄja kedden FotĂł: TĂśrtĂŠnelmi MĂĄramaros RMDSZ Facebook-oldala

MĂĄramarossziget helysĂŠgnĂŠvtĂĄblĂĄja szerdĂĄn FotĂł: Gester Zoltan Facebook-oldalMĂĄramarossziget helysĂŠgnĂŠvtĂĄblĂĄja szerdĂĄn FotĂł: Gester Zoltan Facebook-oldal

Hírdetés

Máramarossziget kijárata. Erről is lekaparták a magyar megnevezést.Máramarossziget kijárata. Erről is lekaparták a magyar megnevezést.

A vĂĄrosban egyĂŠbkĂŠnt a magyarok arĂĄnya 10 szĂĄzalĂŠk, ezĂŠrt is volt kĂźlĂśn ĂśrĂśm a helybĂŠliek magyar kĂśzĂśssĂŠg szĂĄmĂĄra, hogy a vĂĄros bejĂĄrataihoz kikerĂźlt a magyar elnevezĂŠs is. (hĂ­rszerk)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »