Aleppóban bombázták a felkelőket a szír kormányerők az oroszokkal

KülföldSzíria

A felkelők állásait bombázták a szír kormányerők az orosz légierővel közösen, egyes hírek szerint legalább 32-en haltak meg.

Szokatlanul kemény légicsapásokkal támadta a szíriai és az orosz légierő Aleppó felkelők kezén lévő területeit vasárnap, a támadásokban legalább 23 civil vesztette életét – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű londoni székhelyű szervezet. A damaszkuszi rezsim és szövetségese csaknem ötven csapást mért vasárnap a városra – jelentették helyi lakosok.

Az OSDH értesülései szerint Aleppó felkelők kezén lévő keleti részén több tucatnyi hordóbombát dobtak le helikopterekről sűrűn lakott térségekre. Egy polgárőr szerint legalább 32-en haltak meg Aleppó felkelők által ellenőrzött területein, a legsúlyosabb csapásokat elszenvedett Katrdzsi körzetben 18 holttestet találtak a földdel egyenlővé tett épületek alatt.

“A bombázások sűrűn követték egymást a hétvégén, és minden egyes nappal egyre rosszabb a helyzet. ez volt az utóbbi időszak legrosszabb néhány napja” – mondta Bebarsz Misal, a polgárőrség tagja.

Az állami média tájékoztatása szerint a felkelők több rakétát lőttek ki vasárnap Hamadanijára és Mídanra, amivel legalább húsz ember életét oltották ki. Szombaton 24 civil vesztette életét a kormány által ellenőrzött negyedekben a felkelők támadásaiban. Egy hónapnyi viszonylagos nyugalom után csütörtökön a felkelők és a kormányerők is újrakezdték az ellenfél által ellenőrzött területek támadását Aleppóban.

A felkelők városból kivezető egyetlen kijárata csütörtöktől fogva gyakorlatilag zárva van a damaszkuszi rezsim folyamatos bombázásai miatt, a kormányerők ezzel mintegy 200 ezer embert vontak teljes ostromgyűrűbe.

A korábban kétmillió lakosú, nagy múltú Aleppót eddig több százezren hagyták el a könyörtelen támadások miatt. A város feletti teljes ellenőrzés megszerzése komoly előnyt jelentene az oroszok által támogatott Bassár el-Aszad szíriai elnöknek.

View the full image Forrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »