Áldozataik csípték fülön a budapesti csalókat – tanulságos eset

Áldozataik csípték fülön a budapesti csalókat – tanulságos eset

Először nem gyanakodtak, de aztán kiszúrták a trükköt és az egyik elkövető nyomába eredtek.

Az I. kerületi rendőrök elfogták azt a román férfit, aki rendőrnek adta ki magát és ismeretlen társával pénzt lopott el egy külföldi házaspártól.

A megalapozott gyanú szerint az 59 éves román férfi és egyelőre ismeretlen társa 2019. október 19-én 10 óra körül Budapest I. kerületében leszólított egy orosz házaspárt. A turistákat először az ismeretlen férfi szólította meg és egy térképet mutogatva útbaigazítást kért tőlük. Amíg a férfi lekötötte a házaspár figyelmét, társa, az 59 éves román állampolgár odalépett a párhoz, majd rendőrnek kiadva magát a sértettektől elkérte a pénztárcájukat arra hivatkozva, hogy kábítószert, fegyvert és hamis pénzt keres. A férfi miután átnézte a tárcát, a benne lévő pénznek csak egy részét rakta vissza, azonban a külföldi párnak feltűnt, hogy 100 euróval és 20 ezer forinttal kevesebb van a tárcában.

Hírdetés

A sértettek az elkövető után mentek, majd amikor a Batthyány téren utolérték az álrendőrt, a közelben lévő járőröktől segítséget kértek.

Az I. kerületi járőrök a férfit a helyszínen elfogták, ismeretlen társát – aki korábban elmenekült a helyszínről – jelenleg is keresik a rendőrök.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság I. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói az 59 éves román a férfit lopás vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrieztbe vétele mellett kezdeményezték a letartóztatását. ​


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »