Áldott jó fiú ez a Dezsőke – a bíróság szabadon akarja engedni az olaszliszkai főlincselőt

Áldott jó fiú ez a Dezsőke – a bíróság szabadon akarja engedni az olaszliszkai főlincselőt

Áldott jó fiú ez a Dezsőke – a bíróság szabadon akarja engedni az olaszliszkai főlincselőt

A 2006-os olaszliszkai ügyben emberölés és rongálás bűntette miatt mindössze 17 év szabadságvesztéssel sújtott egykori elsőrendű vádlott feltételes szabadlábra bocsátásáról döntött a Szegedi Törvényszék büntetés-végrehajtási bírája. Ifjabb Horváth Dezső és idősebb Horváth Dezső – harmadik társukkal együtt – Szögi Lajos tanárt az autóban ülő gyerekei szeme láttára verték halálra.

Hírdetés

Juhászné Prágai Erika, a bíróság szóvivője közölte: ifj. Horváth Dezső elítélt a kiszabott szabadságvesztést a Szegedi Fegyház és Börtönben tölti, ahonnan feltételes kedvezménnyel július 15-én, a büntetést kitöltve 2023. október 14-én szabadulhat.

Már most rendszeresen ki-besétál a börtönajtón a kis cuki

A büntetés-végrehajtási bíró megállapította, hogy az elítélt a börtönben kifogástalan magatartást tanúsított, különböző címen 53 jutalmat is kiérdemelt, érvényben lévő fenyítése nincs. A fogva tartás alatt tanulmányait jó eredménnyel folytatja, júniusban érettségizik, önismereti és konfliktuskezelő tréningen is részt vett. Mindenben kifejezte megbánását, a fogva tartásának körülményei miatt számára megítélt kártalanítás összegét a sértett családja kapta meg. Kifogástalan magatartásának köszönhetően mintegy húsz alkalommal hagyhatta el az intézetet. Szabadulása után élettársához és gyermekéhez költözne, két helyről is munkáltatói szándéknyilatkozatot kapott.

A bíróság végzése ellen az ügyész fellebbezést jelentett be, hivatkozva az elítélt által elkövetett életellenes bűncselekmény súlyára és az elkövetés módjára, így a döntés nem végleges.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »