Áldatlan állapotok: lezárták a műugrók medencéjét

Áldatlan állapotok: lezárták a műugrók medencéjét

Rio: melyik magyar mikor látható?

Miután sok versenyző panaszkodott, hogy a zöld színűre változott víz miatt viszket a szemük, a szervezők újra lezárták a riói műugrók medencéjét – írja a CBS Sport. A sportolók vegyi anyagok túlzott használata miatt panaszkodtak, amiket a szervezők a zöld víz és a terjengő bűzlő szagok ellen vetettek be korábban.

Egyelőre nincs hivatalos információ a lezárásról. A szervezők mindössze annyit közöltek, hogy mihamarabbi megoldáson dolgoznak.

A medencével már keddről szerdára virradóra problémák voltak, mivel a víz színe kékről zöldre változott. A szervezők akkor azt közölték, hogy a vízforgató berendezés hibája volt a jelenség oka.

Ilyen volt, ilyen lett Fotó: MTI/AP

„Mindenütt büdös szag terjeng, mintha valaki szellentett volna” – számolt be a német Stephan Feck közösségi oldalán.

Ehhez kapcsolódik az is, hogy a Japán–Magyarország vízilabda-mérkőzés után – amit a műugró medence szomszédságában rendeztek – Decker Ádám arról panaszkodott, hogy nem jók a körülmények sajnos, klóros a víz, aminek minden bizonnyal az lehet az oka, hogy előtte elszíneződött, ezért több fertőtlenítőt használnak a szervezők. De nemcsak a medence, hanem a Rio körüli vizek is rendkívül szennyezettek. Tele vannak kosszal, szeméttel, baktériummal és emberi ürülékkel. Volt, olyan aki emiatt hepatitis A vírust kapott el a versenyzők közül.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »