Álcivilekkel tüntetett a nizzai merénylő

Álcivilekkel tüntetett a nizzai merénylő

Egy Soros Györgyhöz köthető szervezet tüntetésén látható a Nizzában 84 embert halálra gázoló terrorista, legalábbis egy ott készített videofelvétel erről tanúskodik.

A No Border nevű ernyőszervezet önkéntesei álltak a tavaly őszi calais-i migránslázadás mögött is, ezt akkor a francia hatóságok közölték. A No Border egyik társszervezete az a Welcome to Europe, amelyik szórólapokon hívja fel az illegális bevándorlók figyelmét, hogyan lehet kijátszani a hatóságokat.

A Soros Györgyhöz köthető No Border nevű, szélsőbaloldali migránsvédő szervezet aktivistái körében látható Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, a Nizzában később 84 embert megölő terrorista – írta a Pesti Srácok.

A férfi jelenlétét egy most előkerült videofelvétel bizonyítja, amelynek tanúsága szerint Bouhlel Nizza közvetlen közelében, a szervezet olasz–francia határon felállított állandó táborában bukkant fel. Az amerikai milliárdossal összefüggésbe hozható No Border aktivistái már korábban is több ízben robbantottak ki lázadást, tavaly ősszel például Calais-nál, az akció mögött a francia hatóságok szerint a No Border önkéntesei álltak.

A Magyar Idők akkor utánanézett, hogy az ugyancsak Soros Györgyhöz köthető Welcome to Europe (W2eu) honlap regisztrációja a müncheni székhellyel és irodával rendelkező Bordermonito­ring nevű szervezetnél található. Ez is a migrációt segítendő figyeli a határokat és tanácsokat nyújt. A No Border ennél nagyobb és szervezettebb csoport, honlapjának nyitóoldalán pedig közvetlen kapcsolat található a W2eu-hoz. Ennek a civil szervezetnek a táborában kapták lencsevégre a nizzai merénylet előtt Mohamed Lahouaiej-Bouhlelt.

A Magyar Idők keddi számában írt arról is, hogy Ásotthalom mellett a W2eu által terjesztett szórólapokat találtak. Ezeken főként arra hívják fel az illegális bevándorlók figyelmét, hogyan lehet kijátszani a hatóságokat, miként lehet elkerülni az ujjlenyomatvételt, illetve miért érdemes letagadni a korukat és kiskorúnak vallani magukat. A tájékoztató szerint ugyanis a 18 év alatti migránsok többször is adhatnak be menekültkérelmet, és szabadon mozoghatnak az unió területén, mert nem lehet őket őrizetbe venni vagy kitoloncolni.

A szervezet által kiadott felhívásban azt is javasolják a Szerbiába érkezőknek, hogy forduljanak bátran civil jogvédőkhöz, hogy elkerülhessék a Dublin III rendeleten alapuló kitoloncolást.

Az Alapjogokért Központ álláspontja szerint azok a kiadványok, amelyek ténylegesen azt sugalmazzák, hogy a migránsok hogyan játsszák ki a hatóságokat, a magyar jog szerint felvethetik a jogsértés gyanúját. – Ha egyes információs brosúrák valóban azt tanácsolnák, hogy a menedékkérő Magyarországon ne adjon ujjlenyomatot, vagy a valósággal ellentétben vallja magát 18 éven alulinak, felmerülhet a menekültügyi törvény együttműködési klauzulájának megsértése, de a közokirat-hamisítás büntetőjogi kategóriája is – fogalmazott Szánthó Miklós. Mint mondta: aki ilyen cselekmények elkövetésére ösztökéli a migránsokat, adott esetben akár felbujtónak vagy pszichikai bűnsegédnek is tekinthető, sőt az államhatár jogellenes átlépéséhez nyújtott pszichikai segítségnyújtás – útbaigazítás, tapasztalatok átadása – akár felvetheti az embercsempészés gyanúját is – szögezte le a szakember.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »