Álca volt csupán, hogy az oroszok kivonulnak?

Oroszország keddtől egyoldalúan katonai erőt fog alkalmazni azok ellen, akik megsértik a szíriai tűzszünetet, amennyiben az amerikaiak nem reagálnak a Moszkva által továbbított tűzszünet-ellenőrzési javaslatra – jelentette be hétfőn az orosz fővárosban Szergej Rudszkoj, a vezérkar hadműveleti csoportfőnökségének parancsnoka.

Felhívta a figyelmet arra, hogy Washington még mindig nem reagált a Moszkva által március 5-én elküldött tervezetre, amelyben az orosz fél azt is javasolta, hogy záros határidőn belül tartsák meg a dokumentum összehangolásának szentelt szakértői egyeztetéseket.

„Amennyiben az Egyesült Államok nem reagál a javaslatokra, Oroszország március 22-étől egyoldalúan megkezdi a megállapodás végrehajtását” – mondta Rudszkoj, utalva az Moszkva és Washington által közösen kidolgozott február 22-ei tűzszüneti megállapodásban foglaltakra. Az altárbornagy szerint Oroszország csak hitelt érdemlő bizonyítékok beszerzése után fog alkalmazni katonai erőt azok ellen, akik megsértik a tűzszünetet Szíriában.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »