Alaptörvény-módosítás: a letelepedési kötvényen múlhat

Könnyen lehet, hogy nem lesz meg a szükséges kétharmados támogatás az alaptörvény hetedik módosításához. Vona Gábor a letelepedési kötvények visszavonását szabta feltételül az alkotmánymódosítás támogatásához, Orbán Viktor szerint azonban egy jó konstrukcióról van szó.

A nemzetbiztonsági kockázatokat jelentő letelepítést soha nem támogatta a Jobbik, ezért szabta az alkotmánymódosítás támogatásának feltételéül a letelepedési kötvények megszüntetését – ezt Vona Gábor mondta Magyarország élőben című műsorunkban.

„Engem és a Jobbikot egy dolog érdekel, hogy Magyarországnak a legerősebb és leghatékonyabb biztonságot teremtsük meg az alaptörvény-módosítás során. Ebbe pedig beletartozik az is, hogy ne csak a szegény migránsokat állítsuk meg a kerítésnél, hanem a letelepedési kötvényt is töröljük el, hogy a gazdag migránsok és a gazdag terroristák se érkezhessenek Magyarországra” – mondta a pártelnök.

Orbán Viktor egyértelművé tette a Jobbik elnökének, hogy a letelepedési kötvény jó konstrukció. Vona Gábor szerint a miniszterelnök ugyanakkor nem mondta ki egyértelműen, hogy a letelepedési kötvény mindenképp megmarad. A Jobbik elnöke kedden találkozott a miniszterelnökkel, a megbeszélésen a kvótaügyi alkotmánymódosítás támogatásához a letelepedési kötvények árusításának megszüntetését kérte.

„A Fidesz egy érvénytelen népszavazás után most egy eredménytelen alaptörvény-módosítást vár el tőlünk. Ha megtartjuk a terrorizmusnak ezt a kiskapuját – és igenis komoly veszélynek tartom azt, hogy az ISIS bizonyos sejtjei akár a magyar letelepedési kötvényen keresztül jutnak be Magyarországra és az Európai Unióba –, akkor azt gondolom, hogy komoly felelőtlenséget követünk el. Én nem szeretném vállalni azért a felelősséget, hogy mondjuk a magyar letelepedési kötvény által terroristák jutnak be Magyarországra vagy Európába. És bízom benne, hogy a miniszterelnök úr sem vállalja ezt a felelősséget” – mondta Vona Gábor.

Tekintse meg a Vona Gáborral készült teljes interjút:


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »