Alaposan befűtött volna egy német tűzoltó a migránstanyán – de rájött, hogy a "menekültek irtó rendesek"

Alaposan befűtött volna egy német tűzoltó a migránstanyán – de rájött, hogy a "menekültek irtó rendesek"

Németországban bíróság elé állítottak kedden egy tűzoltót, amiért megpróbált felgyújtani egy épületet, amelyben menedékkérőket helyeztek el.

A 25 éves tűzoltó a hageni tartományi bíróság előtt elismerte, hogy az Észak-Rajna-Vesztfália tartománybeli Altenában 2015. október 3-án éjjel megpróbálta felgyújtani egy lakóház tetőszerkezetét, amelyben hét szíriai menedékkérő lakott.

Tettét azzal indokolta, hogy erősen szorongott, mert azt hallotta, hogy a migránsok mind bűnözők.

"Féltem a betörések, a lopások, az erőszak és a szexuális támadások miatt is" – magyarázta a tűzoltó első meghallgatási napján a Hagenben a jól megalapozott aggodalmát.

Megjegyezte, hogy akár a pincében is gyújtogathatott volna.

Azt is elmondta, hogy időközben megtapasztalta, hogy az ún. menekültek "irtó rendesek".

A gyújtogató tűzoltónak egy társa is volt, aki őrt állt, amíg ő a tetőn tevékenykedett. Mindkettejüket hét rendbeli emberölési kísérlettel és gyújtogatással vádolják.

Németországban tavaly 1031-re emelkedett a menedékkérők, menekültszállások elleni támadások száma az egy évvel korábbi 131-ről. Az idén az országba érkező menedékkérők száma a tavaly kora őszi napi 10-15 ezernek a töredékére csökkent, de az erőszakhullám nem hagyott alább. Thomas de Maiziere belügyminiszter egy szombati lapinterjúban azt mondta, hogy január óta 449 támadás történt szállások ellen, a szállásokon kívül pedig további 654 bűncselekményt- köztük 107 erőszakos bűncselekményt – követtek el menedékkérők ellen.

(MTI – DW nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »