Alapításának évfordulóját ünnepli a zalaegerszegi Szent Család Óvoda

Alapításának évfordulóját ünnepli a zalaegerszegi Szent Család Óvoda

25 évvel ezelőtt kezdte meg működését a Szent Család Óvoda Zalaegerszegen. Az intézmény alapításának évfordulóján, szeptember 1-jén adták át az intézmény új, a közelmúltban elkészült épületszárnyát, melyet Székely János szombathelyi megyéspüspök áldott meg.

25 évvel ezelőtt ezen a napon nyitotta meg kapuit a Szent Család Óvoda Zalaegerszegen. Az alapítást megelőzően éveket töltöttek imával, gondolkodással az óvónők, hol és hogyan valósíthatnák meg álmukat, egy olyan óvoda megnyitását, ahol katolikus szellemiségben nevelhetik a gyermekeket. 1997. szeptember 1-jén nyílt meg az intézmény, két csoporttal, alapítványi formában – mondta a martinus.hu-nak adott rövid interjújában Kovácsné Ujj Andrea, az intézmény vezetője.

Az évforduló egybeesik az óvoda teljes megújításával.

Kormányzati támogatással két ütemben valósul meg a beruházás. A most elkészült és megáldott épületrészben kápolnát, csoportszobákat, öltözőket, egyéb helyiségeket alakítottak ki. Itt három óvodai csoport kapott helyet.

Hírdetés

További két csoportnak a most elkészült és a már meglévő tornaszoba szolgál ideiglenes kuckóként. Ők költöznek majd abba az új épületszárnyba, amelynek építse is már megkezdődött. A tervek szerint egy év múlva ezt is birtokba vehetik a gyerekek.

Székely János püspök az ünnepségen arra kérte a gyermekeket, hogy térjenek be gyakran a kápolnába, és imádkozzanak szüleikért, családjaikért, kérjék Jézus áldását életükre.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »