Alakul a Szárnyas fejvadász II.

Alakul a Szárnyas fejvadász II.

Harrison Ford mellett a hírek szerint több tinibálvány is szerepel majd az 1982-es ikonikus Szárnyas fejvadász még cím nélküli folytatásában. A többek között Budapesten is forgó mozi elvileg jövő októberben jön, és az már biztos, hogy zenéjét nem a görög Vangelis jegyzi majd.

Izlandi zeneszerzője lesz a tech-noir filmek egyik alappillérének számító Szárnyas fejvadász folytatásának. Erről maga az érintett, Jóhann Jóhannsson beszélt az izlandi RÚV közrádióban. A zseniális elméleti fizikus, Stephen Hawking fiatalkorát feldolgozó, A mindenség elmélete című mozi zenéjéért Golden Globe-díjat kapó, 46 éves zeneszerzőt az új fejvadászfilm rendezője, Denis Villeneuve kérte fel a munkára. Kettejük kapcsolata ugyanakkor nem új keletű, hiszen Jóhannsson már korábban is írt zenét a kanadai direktornak. Így többek között a 2015-ben a filmzene kategóriában Oscar-díjra nevezett Sicario, illetve az Amy Adams főszereplésével az amerikai mozikban november 11-én debütáló Arrival című alkotásokban.

Közben egyre komolyabb szereplőgárda, valamint stáb gyűlik a jelenleg még hivatalos cím nélküli folytatásra. A Rick Deckard nyomozót alakító Harrison Ford mellett így a tinilányok két visításfaktora, Ryan Gosling és a legújabb Joker szerepében tetszelgő, Oscar-díjas Jared Leto is ott van a listán. Utóbbiról mindenki azt jósolja, hogy már csak jellemző vonásai miatt is biztos, hogy replikánst, azaz az emberhez megszólalásig hasonlító androidot játszik majd. Rajtuk kívül az a Robin Wright is feltűnik majd, aki a Kártyavár című sorozat egyik főszereplőjeként kiharcolta, hogy ugyanakkora díjazást kapjon egy részért, mint partnere, Kevin Spacey.

Ugyancsak szereplő lesz az 1980-as évek informatikai forradalmának időszakában játszódó, CTRL nélkül című sorozat ifjonc programozó kockáját alakító Mackenzie Davis; a színésznőt A mentőexpedíció moziban is láthattuk. Egyelőre karakter meghatározása nélkül, de szerepet kap a Phillips kapitány moziban szomáliai kalózt alakító, ténylegesen szomáliai származású Barkhad Abdi, illetve a The Walking Dead zombis sorozatból ismert Lennie James.

A történetről egyelőre nem sok minden szivárgott ki. Úgy tudni, a helyszín ezúttal is Los Angeles lesz, de több évtizeddel járunk majd az első rész után. Azt azonban lehet tudni, hogy az 1982-es forgatókönyvet társszerzőként jegyző Hampton Fancherhez csatlakozott az első rész rendezője, Ridley Scott is, aki egyben a film egyik producere.

Utóbbi az amerikai Entertainment Weekly hetilapnak korábban arról beszélt, hogy a sztori már kész, és „átkozottul jó”. Erre szükség is lesz, hiszen maga a film pénzügyileg nem számított sikernek, de a sci-fi rajongók egyfajta bibliaként, alapműként tekintenek rá. Noha eredetileg 2018-ra ütemezték a premiert, az amerikai Pitchfork kulturális hírportál szerint előrehozták, így az első film után 35 évvel, 2017. október 6-án mutatják majd be. Addig pedig a rajongók Pokémon Go helyett Goslingra, Letóra és a többiekre is vadászhatnak Budapest utcáin.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 08. 27.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »