Aláírásgyűjtés a baloldal halálkampánya ellen

Aláírásgyűjtés a baloldal halálkampánya ellen

„Követeljük, hogy a baloldal határolódjon el ettől az embertől, és jelentse ki egyértelműen: nem halottak hátán akar visszakapaszkodni a hatalomba!”

Petíciót indít lapunk publicistája Krekó Péter balliberális elemző minapi kijelentése miatt, amely egy elvetemült stratégiát körvonalaz: „Ha aláásod az emberek hajlandóságát arra, hogy beoltassák magukat, akkor Orbánnak kell viselnie a politikai következményeket” – mondta Krekó, a Political Capital nevű agytröszt vezető munkatársa. Bayer Zsolt azt követeli, hogy a baloldal határolódjon el az elemzőtől és tisztességtelen kijelentésétől.

Bayer Zsolt, a Magyar Nemzet publicistája a Citizengo.org oldalán indított petíciót a baloldal oltásellenes kampánya miatt.

– Egy hét eltelt már azóta, hogy a hazai nyilvánosság tudomást szerzett az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb gazemberségéről. A Political Capital baloldali-liberális elemző műhely egyik vezető munkatársa és a hazai ellenzék egyik legfontosabb megmondó embere, véleményvezére a következőket jelentette ki egy brüsszeli lapnak: „A tét magas. Ha aláásod az emberek hajlandóságát arra, hogy beoltassák magukat, akkor Orbánnak kell viselnie a politikai következményeket.” Nem kell megmagyarázni, a mondat önmagáért beszél.

A mai magyarországi baloldal stratégája nem kevesebb, minthogy el kell venni az emberek kedvét a védőoltástól, ennek következtében a járvány majd tovább szedi áldozatait, és ezért a társadalom majd a kormányt fogja megbüntetni – értsd: így nyerhetik meg a következő választásokat – emlékeztetett Bayer Zsolt.

 

Mint azt a Magyar Nemzet kedden megírta: Krekó Péter balliberális elemző a brüsszeli Politco.eu című online portálnak arról nyilatkozott, hogy összefügg a járvány áldozatainak a száma azzal a ténnyel, hogy a baloldal egyesülve indul a választásokon a kormány ellen. Majd ezután következett a fentebb idézet mondat, amely szerint Orbánnak viselnie kell a felelősséget azért, ha honfitársaink vakcina iránti bizalmát aláássák.

Mintha csak vezényszó lett volna Krekó véleménye, a Jobbik ki is adott egy közleményt, amelyben tiltakozott a koronavírus elleni orosz vakcina hazai használata ellen.

Hírdetés

– A kijelentés gyalázat, a szó minden értelmében – folytatta Bayer Zsolt. Lapunk publicistájának szavait olvashatják a továbbiakban: „Eltelt egy hét, de egyetlen ember sem akadt sem a magyarországi baloldalon, sem liberális értelmiségükből, aki kikérte volna magának Krekó Péter gazemberségét, aljasságát, elhatárolódott volna mindettől, és bocsánatot kért volna ezért a mindenen túlmutató bárdolatlanságért. Ellenkezőleg: azt látjuk, hogy a magyarországi baloldal egy emberként fogott hozzá megvalósítani a krekói stratégiát, s ezzel ez a baloldal pontosan ugyanolyan szégyenteljes gazemberré lett, mint amilyen a stratégája, amilyen maga Krekó Péter.

Mi, felelősen gondolkodó magyar állampolgárok és hazaszerető emberek nem tűrhetjük szótlanul mindezt! Mert felelősek vagyunk egymásért, gondoljunk bármit a világról, politikáról, hitről, Istenről vagy emberről.

Amint Szabó Dezső mondta: »Minden magyar felelős minden magyarért!« Meg kell mutatnunk ezeknek a semmitől vissza nem riadó gazembereknek, hogy most értek el ahhoz a határhoz, ahonnét vagy visszafordulnak, vagy számolniuk kell a következményekkel! Mi, felelős magyar állampolgárok és hazaszerető polgárok aláírásunkkal fejezzük ki azon véleményünket, hogy ez nem férhet bele sem a politikai küzdelmekbe, sem a szabad vélemény- és szólásszabadság kereteibe! Aláírásunkkal pedig azt is kifejezésre juttatjuk, hogy nem tűrjük tovább sem az ilyen megnyilvánulásokat – sem pedig a hozzá hasonlók cinkos hallgatását!

Követeljük, hogy a magyarországi baloldal határolódjon el ettől az embertől, ettől a stratégiától, és jelentse ki egyértelműen, hogy nem halottak hátán akar visszakapaszkodni a hatalomba!

Követeljük, hogy e gaztettért kérjenek bocsánatot minden magyar embertől! Budapest, 2021. január 4., Bayer Zsolt író-publicista, Magyar Nemzet.”

A petíciót a www.citizengo.org oldalon írhatják alá.

Magyarázkodik és perrel fenyeget az elemző

Magyarázza a kijelentését, és perrel fenyeget az a baloldalhoz közel álló elemző, aki egy interjúban arról beszélt: „az oltási hajlandóság aláásásának politikai következményeit Orbán Viktor szenvedheti el”. Krekó Péter szerint kiforgatják a szavait azok, akik szerint ő oltás-ellenességet javasolna a baloldalnak. A miniszterelnök tegnap azt mondta: ennél gonoszabb mondatot ritkán hall az ember.

Még karácsony másnapján jelent meg a brüsszeli Politico internetes lapban az a cikk, amelyben Krekó Péter, a baloldalhoz közel álló Political Capital nevű tanácsadó intézet elemzője arról értekezett, hogy ha az emberek nem kapják meg a védőoltást, az felboríthatja Orbán Viktor stratégiáját, miközben most lehetőség mutatkozik az ellenzéki összefogásra is a 2022-es választások előtt – hangzott el az M1 Híradójában.

 

Krekó Péter a lapnak úgy fogalmazott: „Elég nagy a tét, ha aláásod az emberek oltási hajlandóságát, akkor Orbán Viktor elszenvedheti annak politikai következményeit.”

A Magyar Nemzet az írás megjelenése után arra emlékeztetett, hogy 2006 és 2010 között a Political Capital több mint 432 millió forintnyi megbízást kapott a Gyurcsány-kabinettől, és arra, hogy Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa 2018-ban majdnem 50 ezer dollárt adományozott az intézetnek. Miután többen is úgy értelmezték, hogy Krekó Péter a baloldal stratégiáját leplezte le, az elemző magyarázkodásba kezdett, és perrel fenyegetett mindenkit, aki szerint ő oltásellenességet javasolt volna a baloldali pártoknak.

A baloldalon több olyan nyilatkozat is elhangzott, amik elbizonytalaníthatják az oltásokkal kapcsolatban az embereket. A Jobbik a koronavírus-vakcinára utalva közösségi oldalán azt írta, hogy a magyarok nem kísérleti nyulak. A Gyurcsány Ferenc vezette DK szóvivője, Barkóczi Balázs pedig arról beszélt, hogy az Oroszországból érkező vakcinában nem lehet bízni.

Krekó Péter szavaira – vagyis hogy az oltási hajlandóság aláásának politikai következményeit Orbán Viktor szenvedheti el – a miniszterelnök vasárnap a Kossuth Rádióban reagált.

A gonoszságnak sincsenek határai nem csak a fantáziának, mert ennél gonoszabb mondatot azért ritkán hall az ember – mondta Orbán Viktor.

Úgy fogalmazott: a baloldali törekvések ellenére Magyarország sikeresen védekezik a járvány második hullámában is.

Leszögezte, hogy a magyar orvosok és ápolók kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, hasonlóan a pedagógusokhoz, akiknek köszönhetően sok százezer munkahely maradt meg, hiszen a munkavállalóknak nem kellett otthon maradniuk a gyermekeikkel.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »