Alabamai tornádó – Trump részvétnyilvánítása

Az amerikai nemzet gyászolja az alabamai tornádó 23 halálos áldozatát – jelentette ki Donald Trump amerikai elnök hétfőn a Fehér Házban.

“Szeretetünket és imádságainkat küldjük Alabama rendkívüli lakóinak” – fogalmazott az elnök, aki egy dél-dakotai egyetemi futballcsapat kitüntetési ünnepségén mondott beszédet.

Hírdetés

Donald Trump elmondta: hétfőn reggel telefonon egyeztetett Kay Ivey alabamai kormányzóval, és megígérte, hogy a szövetségi katasztrófa-elhárítási hivatal (FEMA) “minden tőle telhetőt megtesz” a természeti katasztrófa utáni károk elhárításáért, a települések helyreállításáért.

Az elnök már vasárnapról hétfőre virradó éjjel Twitter-üzenetben fejezte ki együttérzését, szólva egyúttal azon aggodalmáról is, hogy újabb tornádók és viharok várhatóak.

A déli államot sújtó vasárnapi tornádó egy erőteljes viharzóna része volt, amely végigsöpört Florida, Georgia és Dél-Karolina egyes vidékein is. Halálos áldozatokról jelentések egyelőre csak Alabamából érkeztek, ahol még mindig kutatnak eltűntek után.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »