Ákos arra biztat, erősítsük meg a szellemi immunrendszerünket

Ákos arra biztat, erősítsük meg a szellemi immunrendszerünket

A zene kulturális szerepéről és a gyermekei jövőjét érintő aggodalmáról is mesélt a Kossuth Rádió Nagyok című zenés portréműsorában Kovács Ákos. A Kossuth-díjas előadóművésznek nincsenek jó előérzetei az előttünk álló évekkel kapcsolatban, erről is tanúskodnak legújabb középlemezének címadó dala, az Utolsó békeév.

 

Kovács Ákos pályája alatt nemcsak a zenében igyekezett haladni a korral, hanem dalszövegeivel is mindig reflektált a világ aktualitásaira, hangot adva azoknak a kérdéseknek, amelyek tömegeket foglalkoztatnak. Legújabb középlemeze, az Utolsó békeév kapcsán a Kossuth Rádió zenés portréműsorában, a Nagyokban vendégeskedett, amelyben a műsorvezető, Babucs Kriszta arról kérdezte a dalszerző-énekest, hogy miért vetít elő negatív jövőképet legújabb lemeze.

„Nincs ebben semmiféle fenyegető szándék, de egy ideje foglalkoztat az a kérdés, hogy észre vennénk-e, ha ez volna az utolsó békével töltött éve az emberiségnek? Azt remélem, hogy a saját szellemi immunrendszerünk lázad majd fel az ember- és kultúraellenes folyamatok ellen, amelyek az utóbbi időben elképesztő erőszakossággal próbálják átalakítani a mindennapi életünket”

Hírdetés

 – kezdte Ákos a Kossuth Rádió műsorában, aki négygyermekes édesapaként elsősorban nem saját jövője alakulása miatt nyugtalan.

„Nagyon furcsa a gyermekeink sora. Egyrészt, azt képzelhetik, hogy nekik sokkal több lehetőségük van, mint nekünk. Ők digitális bennszülöttként élnek, teljesen másképp kezelik az információkat, mint mi, akik csak beletanultunk ebbe. Azt gondolom, ezért manipulálhatóbbak is. Nagyon féltem őket, ezért nyilván megpróbálom felvértezni őket a világból érkező negatív hatások ellen”

– tette hozzá az előadóművész.

Duna médiaszolgáltató, sajtóhír


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »