Akkor is nemi erőszak lesz, ha csak szóban áll ellen

Akkor is nemi erőszak lesz, ha csak szóban áll ellen

Jelentősen szigorította a szexuális bűncselekményekről szóló törvényt a német parlament alsóháza. Ezentúl az is nemi erőszaknak számít, ha valaki nemet mond a szexuális közeledésre, de ezek után nem áll ellen fizikailag. Szexuális bűncselekménynek számít ezentúl a tapogatás is, és a csoportosan elkövetett nemi erőszakot is könnyebben büntethetővé tették.

Szilveszter éjszaka Kölnben észak-afrikai és közel-keleti migránsok tömegesen molesztálták az utcán bulizó nőket a német városban, a rendőrség több mint ezer bejelentést kapott. Az ilyen zaklatás eddig nem számított  bűncselekménynek Németországban. Csak a fizikai erőszakot büntették, azt is csak akkor, ha az áldozat ellenállt. „Azt akarjuk, hogy a nem nemet jelentsen és ez a német törvények része legyen” – mondta Eva Högl, a szociáldemokraták frakcióvezetője.

A törvénymódosítás vitájában a 630 alsóházi képviselőből 601 vett részt, és valamennyien megszavazták a szigorítást. A jövőben abból is büntetőügy lesz, ha egy nő szóban tiltakozik, de fizikai ellenállást nem tanúsít.  Egyszerűbbé válik a csoportos erőszak bizonyítása is. „Ezentúl mindenki, aki tudatosan követ el szexuális töltetű visszaéléseket egy másik ember ellen, az minden esetben büntethető lesz” – tette hozzá az SPD frakcióvezetője.

A törvényhozás a migránsokra vonatkozó integrációs jogszabályokat is szigorította. Aki menekültstátuszt kapott, annak kötelező 600 órában német nyelvet, 100 órában pedig német kultúrát tanulnia. Ha ezt nem teljesíti, megvonják tőle az állami támogatást.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »