Akik eltitkolták a drága vásárlásokat, visszatéritik a szubvenciót

Azon családok, akik eltitkolták a több mint 50 ezer hrivnya értékű vásárlásokat, vissza kell hogy fizessék a kapott szubvenciót – közölte Olga Krentovszka, a szociálpolitikai miniszter első miniszterhelyettese.

Elmondása szerint a szubvenciók valóban térítésmentesek, a család nem köteles visszafizetni az állami támogatást. Azonban, ha visszaélést, a feltételek be nem tartását észlelik, vagy egy család több mint 50 ezer hrivnya értékű tárgyat vásárolt, akkor vissza kell téríteni az adott személynek felszámolt támogatást.

Olga Krentovszka szavai szerint, ha az ember lakást vásárol magának, akkor a következő év során nem számíthat támogatásra – olvasható a Ukrinform hírportálon.

Korábban írtuk, hogy a Berlin Economics és a Mc Kinsey értékelése alapján a lakosságnak nyújtott szubvenciókra a költségvetés kiadása 2017-ben 80 milliárd hrivnyára növekedhet a 2016-os 35 milliárddal szemben.

Ukrajna a 10 legnagyobb szubvenciós támogatást nyújtó ország között szerepel, és ezen a listán belül az egyetlen olyan ország, amely nem kőolaj és földgáz exportőr. 2005-2015 között pontosan 53,6 milliárd dollárt költött az ország a szubvencióra.

 

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Sorok várhatóak a szubvenció kérelmezésekorEgyre többször utasítják vissza az ukrán lakosság szubvenciós kérelmeitHrojszman: Senkinek sem kellesz visszatérítenie a szubvenciótSzubvenció újszerűenAz 1700 hrivnyát is elérheti a szubvenció átlagos mértéke a fűtési szezonraRovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: szubvenció, állami támogatás, Ukrajna, ukrajnai hírek, belpolitikaForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »