„Akik a remény útján haltak meg” – Imádság Budapesten az útjuk során életüket vesztett menekültekért

„Akik a remény útján haltak meg” – Imádság Budapesten az útjuk során életüket vesztett menekültekért

A Sant’Egidio közösség a menekültek június 20-ai világnapjához kapcsolódóan június 22-én, szerdán ökumenikus imádságot szervez Budapesten azokért a menekültekért, akik a béke és egy jobb élet reményében Európa felé vezető útjuk során vesztették életüket. Az imádságot Székely János szombathelyi megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Caritas in Veritate bizottságának elnöke vezeti.

A Sant’Egidio közösségben a világ számos országában minden évben megemlékeznek azokról, akik a béke, az élhető élet felé vezető nehéz útjuk során az életüket vesztik, akik – ahogyan az imádság címében áll – a remény útján haltak meg.

Az Ukrajna elleni háború miatt sok menekültet fogadott be hazánk, a Sant’Egidio közösség is többeket közülük. Az idén sem akarnak azonban elfeledkezni azokról sem, akik a Földközi-tengeren át próbálnak meg eljutni Európába, és akik a „remény útján halnak meg”. A menekültek világnapjához kapcsolódóan megemlékeznek azokról az embertársainkról, akik háború, terrorizmus, elnyomás és nyomor elől menekültek Európába, és tízezrével veszítették életüket az úton. Az imádságra hívnak olyan menekülteket is, akik Magyarországon próbálnak új életet kezdeni.

Hírdetés

Szeretettel várnak mindenkit! Az imádság helyszíne: Kaníziusz Szent Péter-templom (1095 Budapest, Gát u. 2–4.). Időpont: június 22., 18.30.

Forrás: Sant’Egidio közösség

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »