Aki szenvedett Poncius Pilátus alatt – Böjte Csaba Keresztény Tanösvény videósorozata (4.)

Aki szenvedett Poncius Pilátus alatt – Böjte Csaba Keresztény Tanösvény videósorozata (4.)

Böjte Csaba ferences szerzetes Keresztény Tanösvény címmel negyvenrészes videósorozattal segíti a felkészülést a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. A sorozat negyedik része Jézus, aki szenvedett Poncius Pilátus alatt címmel október 6-án jelent meg.

„Hiszem, hogy Jézus Krisztus »szenvedett Poncius Pilátus alatt, megfeszítették, meghalt és eltemették« – kezdi elmélkedését Böjte Csaba. – Ezt a mondatot ha más szavakkal kellene kifejeznem, azt mondanám: hiszek a szeretet végső győzelmében. Az, hogy Krisztus közénk jött karácsony estéjén, hogy apostolokat gyűjtött maga mellé, majd szülőföldjén tanította a népét, gyógyítva a betegeket, az világosan igazolja, hogy Jézus Krisztus szeret minket.

Hírdetés

Ez a szeretet hatalmas, de igazából Isten irántunk való végtelen szeretetét nagycsütörtök és nagypéntek, a golgotai kereszthalála teszi döbbenetesen láthatóvá. Az, hogy Krisztus a kereszten is szeret bennünket, hogy a nagypéntek sötétségében is képes a mennyei Atya kezébe helyezni az életét, az bizonyítja, hogy ezen a földön nem a félelem, nem a halál az úr, hanem a Szeretet.

Mindannyian Isten képére, hasonlatosságára születtünk! Milyen jó lenne, ha megpróbálnánk ezen a héten azokat is szeretni, akik fájdalmat okoznak nekünk, akik miatt sötét éjszaka borul az életünkre.”

Forrás, fotó és videó: Magnificat.ro

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »