Aki nem fogad be migránsokat, Istent utasítja el?

Aki nem fogad be migránsokat, Istent utasítja el?

Ferenc pápa vagy nem tudja, mit beszél, vagy nagyon is, de akkor nem kétséges, milyen erők és célok szolgálatában áll. Akármelyik esetről is van szó, egyszerűen félelmetes, mennyire nem látja tisztán a helyzetet.

Magyar Menedék - Ősmagyar

Az MTI mai híre szerint ma délben kijelentette: „Nem szabad kategóriák szerint megítélni, ki a felebarátom és ki nem az. Legyél annak a fivérednek vagy nővérednek a felebarátja, akit nehézségben látsz. Isten abban az emberben rejlik, aki félig halott, abban a migránsban, akit el akarnak kergetni.”

Csakhogy ez teljes félrevezetés. Olyan ez, mint amikor szintén azt mondta, hogy mindnyájan Isten gyermekei vagyunk. Nos nem, nem mindnyájan. Csak azok, akik megkeresztelkedtek és vallják a katolikus hitet. Ahogyan egy apának is csak azok lehetnek a tulajdon gyermekei, akik tőle valók.

Ráadásul mai mondata erősen panteista színezetű, vagyis mintha azt sugallná, hogy az ember azonos lenne Istennel. Lássunk tisztán! Isten három helyen van jelen: 1. a mennyországban, 2. az Oltáriszentségben és 3. a jó, a keresztény emberek szívében. Tisztelet illesse természetesen a kivételeket, de a migránsok zöméről cselekedeteik alapján sok minden, de az aligha mondható el, hogy jó emberek, akiket nem ok nélkül kergetnek el, hacsak nem ők kergetnek el másokat. De akkor már csak ezért sem rejtőzhet bennük Isten. Annál inkább a – Sátán.

Aki nem fogad be migránsokat, Istent utasítja el? Szomorúan láthatnók, hogy Ferenc pápa egyre gyakrabban úgy viselkedik, mintha nem is pápa lenne, sőt mintha nem is lenne katolikus. Nem tudom megszámolni, hány könyve vagy Twitter-üzenete jelent meg, de azt sem, mikor nyilatkozott úgy, mint ahogyan egy Szent Péter-utódnak kellene…

(Fotó: Varga Moncsi – Hunhír.info)


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »