„Aki kidugja a fejét a hűbéri hurokból, arra lecsap a kormány”

Alaptörvény-ellenes a civil szervezetek vezetőinek vagyonnyilatkozatra kötelezése – fejtette ki Magyarország élőben című műsorunkban Schiffer András. A Transparency International ügyvezető igazgatója pedig azt mondta televíziónkban, hadjárat folyik a civilek ellen.

Az LMP lemondott társelnöke szerint minden vagyonnyilatkozati kötelezettség korlátozza az egyén információs önrendelkezési szabadságát, és semmi nem indokolja, hogy miért épp a civil szervezetek vezetőinek a joga csorbul.

„A legnagyobb kár, ami a norvég civil alapos uszító kampányból, akár a maiból következik, az nem is a célkeresztbe került, részben külföldről finanszírozott szervezeteket éri, hanem az egész országot. Mert ez nem hadüzenet a TASZ-nak, hanem hadüzenet minden magyar állampolgárnak, hogy aki ebben az országban megszerveződik, aki ebben az országban kidugja a fejét a hűbéri hurokból, arra előbb-utóbb le fog csapni a kormány” – jelentette ki a Hír TV-ben Schiffer András.

Hadjárat

A civilek elleni hadjáratnak tekinti a Transparency International a kormánypolitikusok „álcivilekre” vonatkozó megnyilvánulásait. Erről a szervezet ügyvezető igazgatója beszélt Magyarország élőben című műsorunkban. Martin József Péter visszautasította azokat a vádakat, miszerint Soros György finanszírozta szervezetként állítják be őket, mint elmondta: 2016-ban bevételeik csupán 7 százaléka származik a Soros nevéhez köthető Nyílt Társadalom Intézettől.

„A Transparency Internationalnek az a határozott álláspontja, hogy a civil szervezeteknek nem szükséges vagyonnyilatkozatot tenniük, nem mintha nekünk bármi takargatni valónk lenne, ha a törvény erre kötelez, akkor meg fogjuk ezt tenni, de egyébként azt gondolom, miután nem közpénzt kezelünk, és nem közhatalmi szervezet vagyunk, ezért ez teljes mértékben jogellenes lenne” – mondta Martin József Péter.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »