Akciókkal csábítják a cégeket

Akciókkal csábítják a cégeket

Számtalan akciós folyószámla-ajánlat közül válogathatnak az induló vagy bankváltáson gondolkodó kisvállalkozások: a kedvez­mények legtöbbször a számlavezetés havi és a bankkártya éves díját érintik, de több piaci szereplő működtet ajánló­programot is.

A kis- és középvállalkozói piacon érdekelt hitelintézetek szinte mindegyike érvényben tart valamilyen, az új ügyfeleknek szóló, folyószámla-vezetéshez kapcsolódó akciót – derül ki az érintettek internetes honlapjain szereplő tájékoztatókból. A promóciók nagy számának több oka is lehet. Az egyik, hogy több hitelintézet stratégiájában is kiemelt szerepet játszanak a kisvállalkozások, a másik pedig, hogy ez az az ügyfélréteg, amelytől az idő előrehaladtával – szerencsés esetben – a mostaninál jóval nagyobb üzleti aktivitás várható.

A kkv-területen érdekelt legnagyobb piaci szereplők közül kettő is futtat ajánlóprogramot az ügyfél-akvizíciós törekvések részeként.

A Budapest Bank akciójában a céges ügyfél sikeres ajánlásonként 20 ezer forint jóváírást kaphat, a limitet öt ajánlásban – illetve százezer forintban – határozták meg. Hasonló elven működik a CIB Bank szeptember végéig tartó Welcome ügyfélajánló programja, amelyben 10 ezer forint jóváírás jár az ajánlónak és az új ügyfélnek is siker esetén.

Hírdetés

A számlavezetési akcióknál – nem meglepő módon – hasonló eszközöket alkalmaznak a pénzügyi szolgáltatók: az induló vagy bankot váltó vállalkozások több díjtételnél is kedvezményekre számíthatnak, többnyire a számla nyitásától számított egy-két évig. Újdonság viszont, hogy a kisvállalkozói ügyfeleknek szóló ajánlatoknál is megjelentek a nullaforintos havi számlavezetési díjak. Ilyen például a Budapest Bank Gyümölcsöző névre keresztelt számlacsomagja, amelynek megnyitását követően egy évig szól a díjkedvezmény. Emellett az első két évben 3 százalékos, de legfeljebb havi háromezer forintos kedvezmény-visszatérítést kaphat a számlatulajdonos, ha bankkártyával vásárol üzemanyagot.

A CIB Partner vállalkozói számlacsomagjainál szintén díjmentes a számlavezetés, ha az ügyfél teljesíti a meghatározott feltételeket. Elengedik például a céges Visa kártyák első éves díját is. Az Erste Bank a kisebb cégek számára a beszédes nevű, 100 forintos számlacsomagját tartja a kínálatban, amelynek alacsony a havi díja, és a bankkártya kibocsátási díját is elengedik.

A K&H start extra számlacsomagjánál – az augusztus végéig tartó akció keretében – a számlacsomag havi díjának 50 százalékát nem számolják fel a számlanyitástól számított hat hónapig, illetve az ügyfél a bank együttműködő partnereinek több kedvezményes ajánlatát is igénybe veheti. Az MKB Bank az MKB 1×1 Dinamika csomagot kínálja induló vállalkozásoknak, kedvező havi díjú elektronikus szolgáltatásokkal.

Az OTP Bank az online igénylést jutalmazza az új ügyfeleknél az első 12 havi számlavezetési díj elengedésével: a kedvezmény a Gold csomagon kívül a hitelintézet minden vállalkozói számlakonstrukcióját érinti. (Az akció az év végéig tart, és további feltétel, hogy az ügyfél a számlanyitás hónapjától kezdve hitelesített elektronikus bankszámlakivonatot igényeljen.) A Raiffeisen Bank számlanyitási akciója augusztus végéig tart, és a hitelintézet – a választott csomagtól függően – 12 hónapig biztosítja a kedvezményes kondíciókat.

A teljes cikket a Világgazdaság szerdai számában olvashatja


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »