Akarod tudni, mi történik Csíkszeredában? Töltsd le a SzeredApp-ot!

Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának ezentúl a SzeredApp mobiltelefonos alkalmazás lesz a városlakóknak üzenő leggyorsabb közlési csatornája: a városháza, valamint az önkormányzat fontos híreiről, továbbá az önkormányzatnak alárendelt intézmények eseményeiről a felhasználó rögtön a közlés pillanatában értesülhet.

A SzeredApp okostelefonos alkalmazást idén májusban indították el csíkszeredai fiatalok, köztük többen olyan vállalkozók, akik külföldről hazatérve választották tudásuk és tehetségük itthoni kamatoztatását.

A polgármesteri hivatallal kialakult együttműködés jegyében az applikációt részben átszerkesztették a városháza igényei alapján, ugyanakkor román nyelven is elérhetővé tették.

Az új frissítést november 18-án sajtótájékoztatón mutatta be Füleki Zoltán alpolgármester és a fejlesztők nevében Nagy Lajos, a The Marketive ügyvezetője.

Hírdetés

NĂŠgy Ăşj elemmel bővĂźlt az alkalmazĂĄs: a VĂĄroshĂĄzi ĂŠrtesĂ­tő a polgĂĄrmesteri hivatal hĂ­reivel szolgĂĄl (pl. ĂştlezĂĄsĂĄrok, filmvetĂ­tĂŠsek, beruhĂĄzĂĄsok stb.), az ÖnkormĂĄnyzati figyelő tĂśbbnyire a vĂĄrosi tanĂĄcs ĂĄltal elfogadott hatĂĄrozatokhoz irĂĄnyĂ­tja a felhasznĂĄlĂłt, a VĂĄroshĂĄzi bejelentő a hivatal honlapjĂĄn elĂŠrhető Nyitott szem programhoz vezet ĂĄt, mĂ­g az EsemĂŠnyek moduljĂĄban sajĂĄt „fĂźlet” kaptak az alĂĄrendelt intĂŠzmĂŠnyek.

Így felhasználóbarát módon követhető, hogy milyen programokkal készül a Csíki Játékszín, a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, a Csíki Székely Múzeum, a Csíki Mozi, a Pro Cultura Siculi (Művészetek Háza), illetve a VSK Csíkszereda. Az adott eseményre jegyet is válthatnak az érdeklődők, az alkalmazás ugyanis átirányítja őket a bilete.ro jegyértékesítő portálra.

A különböző közlésekről értesítést kapnak az applikációt használók, de amennyiben ezek zavaróak, ki is kapcsolhatják.

A SzeredApp ugyanakkor számos más információval szolgál: egyebek mellett lapszemlével, helyi látványosságokkal, vendéglátóegységek elérhetőségével, szabadidős tevékenységek bemutatásával. (közlemény)

NyitĂłkĂŠp: commons.wikipedia.org


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »