Akárha koncert kezdődne, Somló miatt telt meg a Tabán

Akárha koncert kezdődne, Somló miatt telt meg a Tabán

Több százan gyűltek össze szerda este a budapesti Tabán-dombon, hogy gyertyát gyújtva emlékezzenek a kedden elhunyt Somló Tamásra.

Noha az eseményről legtöbben csak szerdán értesültek, a budapesti Tabán domboldala teljesen megtelt szerda este – mintha csak egy újabb koncert kezdődne perceken belül.

– Mikor a lányom még kicsi volt, ő a hátizsákjával, én a biciklimmel felszerelkezve indultunk el a szokásos koncertre. Minden évben kijöttünk – mesélte egy hetven év körüli úr kérdésünkre, majd okostelefonján megmutatta unokái képét. – A lányok még Pesterzsébeten vannak, nem biztos, hogy ideérnek – tekintett körbe aggódva, majd a maga megnyugtatására azt mondja: a szervezők szerencsére éjfélig hirdették meg az eseményt, így még van remény.

Sok zenész tiszteletét tette

Valóban, Zsolnai Endre főszervező nem sokkal később megerősítette a határidőt, majd arra bátorította az egybegyűlteket, hogy a középre felállított mikrofonok segítségével osszák meg a zenészhez kapcsolódó élményeiket, anekdotáikat az egybegyűltekkel. De várták a régi zenészbarátokat is, egy esetleges közös zenélésre.

Az emlékezők közt portálunk felfedezte Debreczeni Ferencet, az Omega dobosát és Géczy Zsoltot, az Omega volt sajtósát, Bessenyei Péter pilótát, Pajor Tamás zenészt, és Till Attila producer-műsorvezetőt. Till kérdésünkre közölte: Somló Tamással régóta ismerték egymást, és mélyen megérintette a zenész halála. – Természetes, hogy itt vagyok – tette hozzá.

Az alkonyat leszálltával sem apadt az embertömeg, továbbra is rengetegen érkeztek a helyszínre – az emlékezés cikkünk megjelenése idején még tart.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »