Akár világ körüli turnéra is indulhatnak Máté Bence természetfotói

Akár világ körüli turnéra is indulhatnak Máté Bence természetfotói

A Szent István téren látható szerdától Máté Bence világhírű természetfotós szabadtéri kiállítása, amelyen 333 négyzetméter üvegfelületen összesen 623 fotót tekinthetnek meg az érdeklődők. A tárlat anyagát év végéig 8 magyarországi nagyvárosban láthatja majd a közönség.

Különleges kiállítást láthatnak a pesti Szent István téren járók szerdától, Máté Bence világhírű magyar természetfotós alkotásait lehet látni.

Mint Máté Bence az InfoRádiónak elmondta, a kültéri installáció élvezeti értéke naplemente után a legnagyobb, mivel a képeket hátulról világítják meg.

“Olyan, mintha az ember egy óriási diafilmet nézne, mindezt 333 négyzetméteren teheti meg, 623 képet láthat”

– újságolta a természetfotós.

Máté Bence 20 éve foglalkozik természetfotózással, azóta 56 országban járt, közel 30 ország képei pedig láthatóak is most a Szent István téren. A képek 40 százaléka viszont itthon készült.

A természetfotós elmesélte: többször van úgy, hogy egy-egy jelenséget nem ideális körülmények között, fényekkel, háttérrel lát először, de ha ezeket technikailag tökéletesen szeretné dokumentálni, az sokszor

Hírdetés

több év munkája.

Máté Bencének nincs kedvenc fényképe, de aki kilátogat a térre, az képet kap a fotós ízléséről. Ha mégis választania kell, akkor a téren álló nagy képeit találja a legérdekesebbeknek.

Budapest után vidéki “turnéra” indul az összeállítás, majd a 8 városos utazást követően, ha van rá érdeklődés, még egy évet itthon marad az anyag, de Máté Bence már tud kínai érdeklődésről, amit ki is szolgálhat.

Úgy gyártották le a kiállítást, hogy a képek strapabírók, jól lehet szállítani őket, akár évekig is csodálhatja a nagyközönség – elsősorban a magyar élővilágot

– Máté Bence képein keresztül.

Szerinte minél jobban beleássa magát az ember a természetbe, annál jobban rájön, hogy milyen ismeretlen az számára. Mégis azt gondolja, természetfotósként a természetben sokkal kevesebb veszéllyel jár a munkája, mint a városban.

Úgy érzi, a mai viszonyok között az ő tevékenysége már alig múlik a technikán olyan értelemben, hogy ő nem is köteleződik el munkája során egy-két márka mellett, “könnyen lehet nagy sikerélményekhez jutni”.

A kiállítás Budapesten április 1-ig látogatható.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »