Akár vb-győzelemet is érhet Márton Anita dobása

Akár vb-győzelemet is érhet Márton Anita dobása

Négy napig Portlandre figyel az atlétika világa. Mi hat magyarért szorítunk, közülük Márton Anita nagyot dobhat a vasgolyóval, ami talán nemesebb fémet, érmet ér majd.

Márton Anita egy éve Európa legjobbja lett fedett pályán, és most ismét azzá válhat, de nem a kontinensbajnokságon, hanem a világbajnokságon az amerikai nyugati parthoz közel fekvő Portlandben. Ez szerencsés esetben akár érmet is jelenthet a vb-n, igaz, a magyar súlylökő egyelőre csak tizedik a világranglistán. Hat amerikai is megelőzi viszont, a vb-n pedig csak ketten indulhatnak egy nemzetből.

Nagy erénye Márton Anitának, hogy a legfontosabb viadalokon és azon belül is a legfontosabb pillanatokban hozza ki magából a legtöbbet: tavaly az utolsó dobásával lett fedett pályás Európa-bajnok Prágában. Az akkor elért 19,23 közel egy méterrel jobb, mint amit idén eddig bemutatott, de az oka is kiderül a hazai szövetség honlapján olvasható szavaiból.

Nálunk szinte teljes lesz a mezőny, aki igazán számít, az elindul Portlandben. Az előzetes versenyeredmények alapján mindenki jó formában van, hiszen az idei év az olimpia éve. Várom már a világbajnokságot, mert idén eddig egyáltalán nem volt alkalmam nemzetközi mezőnyben versenyezni. Remélem, hogy egy egyéni csúccsal vagy egy ahhoz közeli eredménnyel térhetek haza Amerikából


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »