Akár egy euróért is parkolhat Pozsonyban egész éjszaka

Akár egy euróért is parkolhat Pozsonyban egész éjszaka

Pozsony Ligetfalu városrészében mindig gond volt a parkolással. A városrész most egy újdonsággal állt elő.

A ligetfalui önkormányzat már szeptemberben bemutatta új együttműködését a magánszektorral, azzal a céllal, hogy javítsa a parkolási helyzetet ott, ahol a legnagyobb szükség van rá. Ennek értelmében Ligetfalu parkolási rendszerébe az önkormányzat fokozatosan bevonja a cégek, kereskedelmi és adminisztratív épületek parkolóit, amelyek éjszaka kihasználatlanok, írja a bratislava.dnes24.sk portál.

Kísérleti projektjét a Technopol Center szabadtéri parkolójának egy részén tesztelte az önkormányzat, ahol szeptember 19-től kedvezményes éjszakai parkolási rendszer működik

– az ott lakók teljesen ingyenesen, a nem ott lakók pedig mindössze egy euróért parkolhatnak ott egész éjszaka.

Hírdetés

Mivel a rendszer bevált, most a városrész egy magáncég újabb parkolóját is beépíti Ligetfalu parkolórendszerébe: a Mucha téri BILLA szupermarket parkolóját, ahol éjszakánként– az itt lakók és a nem itt lakók egyaránt – 1 euróért parkolhatnak, így akár 102 jármű is biztonságosan és kényelmesen parkolhat itt. A Mucha tér az egyik problémás hely a parkolás tekintetében. Főleg a sűrű beépítést figyelembe véve, ami a belvároshoz közeli helyzetéből következik.

Míg a Technopol parkolójában 18:00 és 7:30 óra között lehet kedvezményes áron parkolni, a BILLA parkolójában a nyitvatartást figyelembe véve este 22:00 és reggel 7:00 között lehet egy euróért parkolni, beleértve a hétvégéket és az ünnepnapokat is.

Hamarosan további parkolási lehetőséggel bővül a rendszer. Az egyik rendszerbe bekapcsolt újabb magánparkoló a Hraničiarov téri Billa parkolója lesz, a másik a Strečnianská utcai egészségügyi központé, ahol ugyanazok a szabályok lesznek érvényesek

A városrész azonban már jelezte, hogy tárgyalásokat folytat más kereskedelmi láncokkal és partnerekkel. Elsősorban a Lidl Slovensko és a TPD cégről van szó, amelyek saját parkolókapacitásukkal az elkövetkező hónapokban szintén bekerülhetnek Ligetfalu parkolási rendszerébe.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »