Akár -20 foknál is hidegebb lehet a következő két éjszaka

Akár -20 foknál is hidegebb lehet a következő két éjszaka

A következő két éjszaka akár -20 fok alá süllyedhet a hőmérséklet Szlovákia egyes pontjain – közölte a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet hivatalos facebookoldalán.

Köszönhetően annak, hogy a következő napokban megenyhül a szél, és csökken a felhőzet, ideálissá válnak a körülmények a jelentős hőmérsékletcsökkenés számára. Különösen ott, ahol már most is hótakaró fedi a vidéket.

A következő éjszaka (január 23-ról 24-re virradó éjjel) a hegyoldalakban -21 fokos fagyokra is számítani kell, a következő éjszaka (24-ről 25-re virradó éjjel) viszont már -23 fok sem lesz ritka jelenség.

A harmadik éjszaka már jóval enyhébb lesz az előrejelzések szerint.

Hírdetés

Ennek megfelelően vasárnapra virradóra elsőfokú riasztás van érévnyben az ország északi és keleti felében, a magyarlakta járások közül a Rozsnyói, a Kassa vidéki, a Tőketerebesi és Nagymihályi érintettek.

Hétfőre virradóra már másodfokú riasztás is lesz, elsősorban északon, de narancsriasztás lesz érvényben a Rozsnyói járásban is. A Rimaszombati, Nagyrőcei, Kassa vidéki, Tőketerebesi és Nagymihályi járásokban elsőfokú figyelmeztetést adtak ki rendkívüli fagyok miatt.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »