Akár 110 szakembert is fel tudna venni a győri Petz-kórház

Akár 110 szakembert is fel tudna venni a győri Petz-kórház

Már nemcsak orvosokból és ápolókból van hiány, elfogytak a műtőssegédek is.

Elfogytak a műtőssegédek a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban, az intézmény vezetői a Kisalföldnek arról beszéltek, hogy nem varázsütésre állt elő a helyzet. A városban, illetve a megyében működő egészségügyi magánszolgáltatók elviszik a munkaerőt, egy részük pedig belefáradt a nehéz fizikai munkába, az egymást érő ügyeletekbe.

Hírdetés

Tíz embert akár ma fel tudnának venni a győri kórházba műtőssegédnek, s aki vállalja, közben elvégezheti az OKJ-s papírt adó szakképzést is. A kórház állja a költségét és biztosítja a vizsgákhoz a felkészülési időt.

A műtőssegéd készíti elő a beteget, fekteti a műtőasztalra. Ő felel az operáció alatt azért, hogy a műtősnőnek a kért steril eszközöket átnyújtsa. Utána pedig az eszközök tisztítása a feladata. Akinek nincs szakképesítése, 149 ezer forint minimálbért kaphat, aki megszerzi, 195 ezer forinttal indul. A kiemelt műtéti pótlékokkal 300 ezer forint körül lehet keresni ebben a munkakörben.

Nagyjából ugyanennyit pénzt ajánl az ápolói (nővéri) munkakörökbe jelentkezőknek a kórház, és száz helyet itt is azonnal be tudnának tölteni – ha lenne ennyi jelentkező.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »