Akadályozta az ellenőröket az LMP-s politikus

Sallai R. Benedek politikai befolyását felhasználva próbálta akadályozni az MVH ellenőreit – közölte a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH).

A hivatal május 12-én tett büntetőfeljelentést az összedőlt túrkevei szélmalom miatt. Gyuricza Csaba, a hivatal elnöke akkor közölte: aggályosnak tartja, hogy több tízmillió forintos pályázati forrással megvalósult beruházás 5 éven belül megsemmisül, ezért rendkívüli helyszíni ellenőrzést is elrendelt az ügyben.

Az MVH munkatársai május 18-án helyszíni ellenőrzést tartottak az Európai Unió által támogatott, részben felújított, de mára már összedőlt szélmalom jelenlegi helyzetének felmérése érdekében. A hivatal helyszínen tartózkodó munkatársát Sallai R. Benedek, az LMP országgyűlési képviselője a Nimfea Természetvédelmi Egyesület nevében kérdőre vonta az ellenőrzés jogalapját firtatva.

Az MVH szerint az LMP-s képviselő a politikai hatalmával élt vissza a feladatát végző kormánytisztviselővel szemben. A Nimfea Természetvédelmi Egyesület a szélmalom belső felújítására és molnárház építésére nyert el támogatást az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból. A projekt befejezését követően 2011-ben 15 millió 894 ezer 747 forint támogatást folyósított az MVH a két projektelemre. A malom külső felújítására nem érkezett pályázat a hivatalhoz.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »